Artifort Orange Slice + Give Away

&SUUS | Artifort Orange Slice | www.dev.fernieweb.com/suusEn dan staat er opeens een echte Dutch Design klassieker in je huis. De Orange Slice van Artifort, ontworpen door Pierre Paulin in 1960. Een tijdje terug konden jullie hier over ons bezoek bij Artifort lezen. Dat we allemaal onze eigen stoel mochten uitzoeken en customizen is natuurlijk al belachelijk bijzonder…maar het leuke is: ik mag ook nog iets gaafs weggeven!

Eerlijk is eerlijk

Ik vond het best een beetje spannend toen de stoel binnen kwam.  In de showroom twijfelde ik nog op het laatste moment tussen 2 stoelen. Uiteindelijk ben ik voor de klassieker Orange Slice gegaan, een ontwerp van Pierre Paulin. Ik hou van simpele ontwerpen en ronde vormen en ook bij deze stoel zijn het weer 2 identieke schelpen, die samen de zitting maken.

Keuzestress
De stoelkeuze was gemaakt, maar nu mocht ik nog de stof uitzoeken en het onderstel. Het onderstel was een makkie!  Gepoedercoat mat zwart, mooi bij de zwarte muur en kleine zwarte details die we in huis hebben. Daarnaast (vind ik) dat het contrast tussen onderstel en de stof, meer recht doet aan het ontwerp. Maar toen een moeilijkere keuze….de stof!

&SUUS | Artifort Orange Slice | www.dev.fernieweb.com/suus

Iets pittigs
Ons huis is vrij neutraal ingericht. Express omdat we nog al eens willen wisselen met kleur, kleden, kussens enz. De basis bestaat uit een houten vloer, witte muren en een grijze bank. Daarom verdiende deze speciale stoel wel een kleurtje. Ik begon heel braaf met wat neutrale kleuren, maar koos uiteindelijk toch voor iets pittigers: De koraalroze-oranje achtige (Artifort Selecte 520 Salmon) Een stuk van de module bank verhuisde naar boven en maakte plaatst voor de koraalroze Orange Slice. Het maakt onze woonkamer gelijk een stuk opener, ruimer en vrolijker. Evie en Bram verschuiven hem vaak om er samen tv in te kijken. Helemaal goedgekeurd dus 🙂

Winnen
Wij blij, 1 van jullie ook.  Ik mag nl. een Lilla 2.0 krul van ontwerper Patrick Norguet weggeven (zie onderste foto’s) Het ontwerp is uit 2006 en bekleed in een mooie groen/blauwige stof (Artifort Selecte 820) met blank leren handvat. Wat moet je doen? Geef hieronder of op Instagram een reactie (of beide) en volgende week kies ik een winnaar. Succes!

&SUUS | Artifort Orange Slice | www.dev.fernieweb.com/suus

&SUUS | Artifort Orange Slice | www.dev.fernieweb.com/suus

&SUUS | Artifort Orange Slice | www.dev.fernieweb.com/suus

&SUUS | Artifort Orange Slice | www.dev.fernieweb.com/suus

&SUUS | Artiforte | Lilla 2.0 kruk | dev.fernieweb.com/suus

Foto’s van de Orange Slice in ons huis: Anki van Zilverblauw
Foto Lilla kruk: Suzanne de Jong

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.