Kinderbureau | Wat als je zelf mag kiezen?

&SUUS | Kinderbureau DIY | Flexa Flowerbulb | www.dev.fernieweb.com/suus |_

Dan krijg je roze….heel veel roze! Evie haar kamer kreeg een mini make-over met een nieuw kinderbureau. Hier zie je het resultaat nadat ze zelf haar eigen moodboard maakte en haar favoriete kleuren uitkoos.
Voorbereiding

In dit bericht kun je lezen hoe ik samen met Evie aan de slag ging. Ze koos de kleuren Flowerbulb en Oudroze van Flexa uit. Beide roze! Wij hadden ook een paar wensen: low budget, snel te realiseren en bestaande spulletjes hergebruiken.

Kleur bekennen
Ik beken……zelf had ik veel liever de lichtroze keuze op de muur gezien en de fellere ‘flowerbulb’ in de details. Maar dit was haar keuze en deze kleur kwam ook terug in de plaatjes die ze had uitgeknipt. Ze wilde ook graag een ‘baan’ in haar kamer net zoals haar broertje en nichtje. Dus plakten we met schilderstape een baan af waar het bureautje zou komen te staan. Deze baan kreeg de kleur  “Flowerbulb” en de kleur “Oud roze”  komt terug in het bureautje en enkele details aan de andere kant van haar kamertje.

&SUUS | Kinderbureau DIY | Flexa Flowerbulb | www.dev.fernieweb.com/suus | 2

Kinderbureau DIY 
We kochten een goedkoop hoog wit bureautje met lades met houtskleurige frontjes. Deze voorkantjes van lades schilderden we over in oudroze. Van het kinderbureau gebruikten we alleen de voorste 2 poten en bevestigden het bureau met steunen tegen de muur. Evie heeft nl. geen ontzettend grote kamer en op deze manier kun je het bureau strakker tegen de muur aanzetten. Het oogt ook wat rustiger dan dat er 4 poten op de grond staan.

&SUUS | Kinderbureau DIY | Flexa Flowerbulb | www.dev.fernieweb.com/suus | Kidsdesk

Meeschilderen
Het boekenplankje hing er al en verfden we deels ook mee in de donkere roze kleur. Ook het houten bakje (met nagellakjes) kreeg dit kleurtje. De steunen zijn op de foto’s nog wit, maar krijgen ook nog een verfbeurt. Zo vallen ze amper op!

Miss make-up
Met miss make-up moesten er natuurlijk wel spiegels komen 🙂 Boven de spiegels een oud handwerkje die nog van mijn oma is geweest. Aan de andere kant van haar kamertje hangt het mint ‘wybertjes’ behang van Ferm Living. Dat groen hebben we een beetje terug laten komen op haar bureautje. Met wat houten, gouden en gele accenten is het nu een gezellig plekje geworden…en vooral haar plekje!

Evie is dolblij en gaat nu zelfs haar kamer steeds opruimen. Benieuwd hoelang dat gaat duren 🙂 

&SUUS | Kinderbureau DIY | Flexa Flowerbulb | www.dev.fernieweb.com/suus | Kidsdesk

&SUUS | Kinderbureau DIY | Flexa Flowerbulb | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Kinderbureau DIY | Flexa Flowerbulb | www.dev.fernieweb.com/suus | Kidsdesk

&SUUS | Kinderbureau DIY | Flexa Flowerbulb | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Kinderbureau DIY | Flexa Flowerbulb | www.dev.fernieweb.com/suus | Kidsdesk

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.