Kleur van het Jaar 2018: Heart Wood

&SUUS | Flexa Kleur van het Jaar 2018 | Heart Wood Vandaag maakte Flexa de kleur van het jaar 2018 bekend: Heart Wood. Na het okergoud van 2016 , waar ik mee aan de slag ging in Bram zijn kamer (zie hier) en Denim Drift van vorig jaar (lees je hier) gaan we in 2018 meer warmte opzoeken.

Heart Wood 

Flexa noemt het een volwassen roze, maar als ik hem zou mogen omschrijven? Een lila achtige grijs/taupe. Het is een veelzijdige kleur, die zich steeds anders toont wanneer er andere kleuren naast gebruikt worden. Echt een warme kleur die geïnspireerd is op de warmte van natuurlijk hout en de aaibaarheid van zacht leer.

“Het leven gaat steeds sneller; het is hoog tijd om op de ‘Pauze-knop’ te drukken” 

Trend: Huis als veilige haven

Het thema van dit jaar is jouw huis als een veilige warme haven waar je je terugtrekt van de hectische en impulsrijke buitenwereld. De snelle wereld met alle invloeden van buitenaf, social media e.d. We willen ons afsluiten en aandacht geven wat echt belangrijk is!

Kleurpalet van het Jaar 2018
Naast de Kleur van het Jaar, is er ook een palet gecreëerd naar aanleiding van wereldwijde onderzoek. Met 4 verschillende paletten, combineert Heart Wood goed met zachte tinten grijsroze, blauwen en een zachte cacao kleur overgaand in krachtige tinten zoals inktblauw en paars.

Winnaar
Op Facebook en Instagram vroeg ik naar jullie idee voor de Kleur van het Jaar 2018. Wat ontzettend veel reacties. Ontzettend leuk om al die ideeën te horen. Groen en roze werden vaak genoemd en ook de roestige/rood/oranje achtige kleuren.

Subtle Lilac
Maar met “Subtle Lilac” vond ik Concept by Lott er het meest dichtbij komen. Gefeliciteerd! Wanneer jij mij een berichtje stuurt kun jij binnenkort zelf met deze kleur aan de slag. Heel erg benieuwd waar je het toe gaat passen. Uiteraard gaan wij thuis ook met Heart Wood aan de slag. Binnenkort meer! Wil je nu al meer zien en lezen over de kleur, neem dan een kijkje op de site van Flexa.

&SUUS | Flexa Kleur van het Jaar 2018 | Heart Wood &SUUS | Flexa Kleur van het Jaar 2018 | Heart Wood &SUUS | Flexa Kleur van het Jaar 2018 | Heart Wood

Previous PostNext Post

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.