Badkamer make-over met Kleur van het Jaar: HEART WOOD

&SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus |

Heart Wood, de kleur van het jaar 2018. En ook dit jaar mocht ik daar in samenwerking met Flexa mee aan de slag. Onze badkamer is altijd een onderschoven kindje geweest dus die verdiende wel wat meer hartjes. Daarnaast vond ik het ook leuk om nu eens een andere ruimte aan te pakken.

“Heart wood: een volwassen roze, maar ik vind het meer een vergrijsde lila”

Volwassen?

Een volwassen roze volgens Flexa, dat is de kleur van het jaar 2018: Heart Wood. Volwassen? Helemaal eens, alleen vind ik het persoonlijk toch meer een mix tussen paars, taupe en grijs dan roze. Een warme en inderdaad volwassen kleur, Heart Wood zorgt ervoor dat andere kleuren beter uitkomen, zoals bijvoorbeeld een grijs dat ook kan doen. Maar het is ook een kleur waarbij je goed moet opletten welk effect je ermee wilt bereiken. Vol op het licht kan hij naar lila gaan en op een donkere plek zal dit meer paars worden.

Daaaaag Marokko
Wij hebben een kleine badkamer en er eigenlijk vanaf het begin niet veel aan gedaan. Er hing niet eens een spiegel. (Ik moet nu ‘s ochtends ontzettend wennen dat ik mijn gezicht gelijk zie (AAHHH!) De accessoires die we hadden waren nog een ‘erfenis’ uit mijn ‘Marrokaanse’ fase, waarbij ik na een vakantie in Marokko de volledige hamman stijl thuis wilde doorvoeren.

&SUUS | Heart Wood Badkamer make over | Flexa Kleur van het Jaar | www.dev.fernieweb.com/suus | Badkamer

Voorbereiding
Alle Marokkaanse spullen zijn de deur uit (of liggen nog op zolder) , maar ik wilde wel proberen de sfeer te behouden die mij toen al zo aantrok in de Marokkaanse Riad’s. Alleen dan wel in een nieuw jasje. Om te kijken welke kleuren ik zou gaan gebruiken, zocht ik op Flexa site  4 kleur palletten op.

Elegant of Modern?        
Zo op het oog, zou ik 100% voor Elegant Cofortabel gaan. Prachtige warme kleurencombinaties, waar ik nu helemaal van hou. Maar na wat uitproberen met de Flexa kleurentesters, werd het mij te warm in de badkamer 😉 Deze mag van mij ook
wel een bepaalde frisheid hebben.
&SUUS | Flexa Badkamer | www.dev.fernieweb.com/suus | Heart Wood | Elegant HomeDe 3e stijl “A Welcome Home” met blauwtinten zou een logische keuze zijn geweest, maar dat vond ik weer te koel. Ik koos een tussenweg nl. de  “Moderne Stijl”, waarbij ik de blauwe tinten buiten beschouwing liet. De warme bruine tinten waren al aanwezig in onze tegelvloer en op maat gemaakte wastafelkast.

&SUUS | Flexa Badkamer | www.dev.fernieweb.com/suus | Heart Wood | Moderne Stijl

 

 

 

Moodboard
Ik begon met het maken van een moodboard, 1 via Pinterest en 1 ouderwets met het uitscheuren van plaatjes en alles wat ik kon vinden. Uitgangspunt was de taupe kleurige Mosa tegelvloer en bestaande badkamermeubels in een wat donkerder hout. Met de handige Flexa kleuren testers schilderden ik naast Heart Wood nog een 2 tal lichtere roze kleuren. Voor warmte en wat contrast koos ik voor messing en rosé koperen details. Het liefst had ik het bad betegeld met mijn favoriete ‘halve maan’ tegels in messing en/of rosé, maar dat wordt aan apart project 🙂 En als we dan toch bezig zijn misschien toch ook andere (gouden) kranen….

&SUUS Moodboard Badkamer | Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus

&SUUS | Moodboard | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus |

Nisje
Om een knussere nis bij het bad te creëren, schilderen we het gedeelte van het bad rondom in de Kleur van het Jaar. Dus ook over het plafond, wat direct een optisch effect geeft. We hingen plantjes (aan geverfde S haken) aan het plafond, samen met een Air plant van Carolijn Slottje, waar je hier ook meer over kunt lezen. De onderkant van het bad en de muur van de wastafel kreeg de kleur D5.06.68 Alle kleuren hebben we laten mengen in de Flexa Pure lijn voor een mooi extra mat resultaat en nog belangrijker:  erg makkelijk te reinigen. 

Resultaat:
Voor een kleine make-over met minimale middelen (geen grote verbouwingen, of aankoop van meubels en sanitair) vind ik het resultaat verrassend. Dezelfde ruimte, met een andere uitstraling en gezellige sfeer. Een warme, relaxte sfeer die ik erg moeilijk vond vast te leggen op de foto’s, maar hopelijk krijg je toch een beetje een idee. Het toilet hebben we ook gelijk maar aangepakt, deze zal ik een volgende keer laten zien.

&SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Heart Wood Badkamer make over | Flexa Kleur van het Jaar | www.dev.fernieweb.com/suus | Badkamer

&SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Badkamer Inspiratie | Kleur van het Jaar Flexa Heart Wood | www.dev.fernieweb.com/suus |

Dit blog is in samenwerking met Flexa gemaakt (surprise! 🙂 zoals ook voorgaande jaren. Blog van Kleur van het Jaar 2016 (Denim Drift) kun je hier vinden en die van 2015 (okergoud) kun je hier lezen.
Meer over de Kleur van het Jaar 2018 HEART WOOD kun je hier teruglezen op de Flexa site. 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.