Kerst 2017 | Hoe het echt ging | ‘Hang in there it’s almost Christmas’ Tree

&SUUS Interieuradvies en styling | Kerst 2017 | www.dev.fernieweb.com/suus | kerstboomTrouw deel ik altijd ons ‘kerst’ huis, met natuurlijk de kerstboom in het middelpunt. Ook dit jaar gingen we traditiegetrouw de zondag na Sinterklaas op pad.

Ideale kerst
Picture this: “Het begon te sneeuwen, met Mariah Carey op de achtergrond reden we naar het mooi verlichte tuincentrum. Toen we uitstapten lag er een dikke laag sneeuw, na het gooien van wat sneeuwballen liepen Bram en Evie hand in hand al zingend op hun doel af. Alle kerstbomen waren wit verlicht, het leek wel de Winter Efteling zo mooi allemaal. En waren we nu echt de enige? Ongelooflijk!  Op ons gemak konden we een boom gaan uitzoeken. Samen met Evie en Bram wezen we er 1 aan,  Orban tilde deze op en ja, direct….de eerste de beste, wat een beauty! Papa bond de kerstboom met touw bovenop de auto. En onder het genot van Chris Rea’s’ I’m driving home for Christmas’ en vallende sneeuw redden we naar huis. Thuis waar de warme chocolademelk al op ons stond te wachten!

OK.

Real life
Ja, ok het begon te sneeuwen, maar toen wij bij het tuincentrum aankwamen was dat nog natte sneeuw. En het was koud, best wel heel erg koud. Geen Mariah Carey, maar Kinderen voor Kinderen. Bij het uitstappen plofte Orban inderdaad gelijk een sneeuwbol op Evie en Bram, maar die konden dat niet waarderen. Bram vond het sowieso te koud en wilde naar binnen. Pas toen de paraplu en zijn muts te voorschijn werd gehaald, wilde hij mee. Ondertussen bleef het nat sneeuwen en waren we niet de enige. Terwijl Bram en Evie stonden te vernikkelen onder de paraplu, trok Orban steeds weer een nieuwe boom naar voren. “Hmmmm, nee, te vol”. ” “Nee, te klein.” “Nee, te smal.”

&SUUS Interieuradvies en styling | Kerst 2017 | www.dev.fernieweb.com/suus | kerstboom

Die van vorig jaar alstublieft
Ook meneer tuincentrum kwam zich ermee bemoeien. Ik heb letterlijk gezegd, ik wil er zo 1 als vorig jaar (die was toch echt wel mooi, zie hier 🙂 Arme jongen! En arme Orban, die er nog een paar tevoorschijn toverde. Ik zag mezelf moeilijk staan te doen, kindjes liepen blauw aan en zei bij de laatste maar, pak die maar in. De boom werd in zo’n zielig net gehezen en in de auto gelegd, waarna wij er een soort van opgepropt over en onder zaten. Met je kont in de naalden, maar wel met Mariah Carey op de achtergrond, dat dan weer wel.

Zielige kerstboom
Nou dit is dus onze zielige boom. Vanaf het moment dat hij stond leek hij al wel te gaan hangen. Alsof hij er allemaal geen zin in heeft. Zo sneu. We hebben hem met z’n allen versierd, maar het mocht niet helpen. Wij verdenken onze boom ervan, dat hij niet zo van kerst houdt en dat is wel lastig in een enorm kerstfanaten huis als de onze.

Nog 1 dagje voor kerst….hang in there 🙂 

XXX Suus

 

Meer kerst, maar dan met wat vrolijkere bomen? Hier vind je al mijn kerstpost door de jaren heen. 

&SUUS Interieuradvies en styling | Kerst 2017 | www.dev.fernieweb.com/suus | kerstboom&SUUS Interieuradvies en styling | Kerst 2017 | www.dev.fernieweb.com/suus | kerstboom

 

&SUUS Interieuradvies en styling | Kerst 2017 | www.dev.fernieweb.com/suus

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.