&SUUS | Lentekriebels | Bloomon Iittala persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |
Bloomon Iittala event
Hij duurde lang dit jaar….mijn “na-de-kerstdagen-ik-heb-niets-met-januari-Winterdip. Januari is mijn minst favoriete maand en laten we zeggen dat ik dan niet op mijn best ben. Dit jaar trok in ‘m nog even door tot eind februari, vond de kersverse man ook leuk 🙂  Pas bij het echte winterse weer (koud, maar met zon) begon het te stabiliseren en toen de dooi inzette, ontdooide ook ik weer.

Yoehoe, ik ben er weer…laat het voorjaar maar komen. Met 1 struikelblok, de 9 kg (!) die ik er sinds de bruiloft weer bij heb gegeten. Maar daarover later meer 🙂

&SUUS | Lentekriebels | Bloomon Iittala persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |Positiviteit

Vandaag trakteer ik jullie op vrolijke voorjaarsfoto’s en positiviteit. Afgelopen dinsdag was ik aanwezig bij het Bloomon  Iittala event in een oud klooster in hartje Amsterdam. Een werkelijke prachtige locatie, met een nog mooier ontbijt. Een perfecte setting voor de workshop  ‘Create’ van deze 2 merken. Bloomon en Iittala sloegen namelijk de handen in een en hebben  elkaar gevonden in vakmanschap. De enorme en veelzijdige collectie vazen van Iittala zijn natuurlijk ontzettend  geschikt voor alle typen bloemstukken; van een aantal losse bloemen tot een volle bos. Maar hoe komen de bloemen nou mooi tot zijn recht in niet alledaagse vazen?

&SUUS | Lentekriebels | Bloomon Iittala persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |

Liefde voor het vak
Dat liet Anton van Duijn, Style director van Bloomon, ons zien. Een man die met pure liefde verteld over zijn beroep, daar kan ik dus echt uren naar luisteren. Hij liet ons zien hoe je de bekende Aalto design vaas mooi qua bloemen kunt schikken. Zelf heb ik de vaas ook en vaak zet ik er maar 1 bloem in. Anton liet ons een andere creatievere mogelijkheid zien. Een kunstenaar als hij bezig is, werken met verschillende hoogtes, het weghalen van de blaadjes…als hij het doet  ziet het er heel makkelijk uit. Dat viel vies tegen toen we zelf aan de slag mochten.

&SUUS | Lentekriebels | Iittala Bloomon persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |

Bloemschikken kun je leren: Tips!
  • Durf te knippen. De Aalto vaas is vrij laag, dus dat houdt in dat je best wel wat van de lange stelen af moet knippen. Wij nederlanders vinden dat vaak zonde!
  • Laat ze shinen. Bij zo’n aparte vaas is het mooi de bloem zelf te laten shinen. Verwijder al het blad, zodat er ook een rustiger beeld ontstaat en de bloem meer tot zijn recht komt.
  • Zoek steun. Begin met bijvoorbeeld 2 stevigere bloemen die meerdere vertakkingen hebben. Dit wordt je startpunt en deze kun je als ‘steunpilaar’ gebruiken om je andere bloemen in te steken.
  • Hoogte werkt. Kijk af en toe even vanaf een afstandje naar je vaas en compositie, zorg voor afwisseling in hoogte voor een speelser effect.

Dit moet lukken toch?

Na afloop van de workshop pakte ik nog even een moment om wat foto’s te maken. Het licht dat door de grote ramen naar binnen kwam, was echt waanzinnig. Fotograferen en bloem ‘schikken’,  hoe suf het ook klinkt maar dat zijn echt een soort van ontspanningsmomenten voor mij. Nergens aan denken, behalve aan het maken van mooi beeld.

 Dank Iittala  Bloomon voor deze inspirerende ochtend, laat het voorjaar maar komen!

Meer bloemen inspiratie kun je hier op mijn blog vinden.

&SUUS | Lentekriebels | Bloomon Iittala persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Lentekriebels | Bloomon Iittala persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |

 

&SUUS | Lentekriebels | Bloomon Iittala persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Lentekriebels | Bloomon Iittala persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |&SUUS | Lentekriebels | Bloomon Iittala persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |&SUUS | Lentekriebels | Bloomon Iittala persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |&SUUS | Lentekriebels | Iittala Bloomon persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |&SUUS | Lentekriebels | Iittala Bloomon persontbijt en workshop | www.dev.fernieweb.com/suus |

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.