Kamertje Bram | Voor – Tijdens | Mini make-over

Gender neutral of niet…sinds Bram kan praten is zijn lievelingskleur…Blauw! Ja, roze vind hij ook wel mooi, maar blauw is echt zijn lievelingskleur. En net zoals zijn moeder kan hij zich ook verliezen in een kleuren thema. Het liefste heeft hij al zijn kleren blauw, heeft hij blauwe gel (dat krijg je als vaders meegaan naar de kapper) en toen zijn zus een nieuwe kleur uitzocht (zie hier) begon het ‘zeuren’ om een blauwe muur in zijn kamertje. En een Cars bed 🙂


&SUUS | Moodboard Bram | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Slaat nergens op moodboard 

Het Cars bed komt er niet , sorry! (gelukkig was hij ook heel blij met een pyjama 🙂 maar met een moeder die samenwerkt met Flexa, was de blauwe muur een mooi compromis. Uiteraard begon ik met een maken van een moodboard, die achteraf echt nergens op sloeg. Dat gebeurt dus ook! Het zachte blauw die ik voor ogen had, vond Bram geen blauw. Nee, echt blauw mama. Die! Lush Indigo blauw dus. Tja, en dat snap ik ook wel. Een stoere donkerblauw.

Bram deed zijn trucje  (hoofd schuin, grote ogen…..pleaaaase mama) en mama ging overstag.

Bij ons gaat alles altijd overal een beetje tussendoor en alles moet dus snel en effectief. Bram en Evie waren een ochtend beide weg, dus hesen wij ons in oude kleding en gingen aan de slag.

&SUUS | | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Okergeel

Kleur kiezen
Bram koos blauw,  dat was dus duidelijk: Lush Indigo Blauw. Zijn kamertje is best klein en daarom we kozen voor een lambrisering. Niet ontzettend origineel, maar de ideale oplossing als je een hele muur wat heftig vind. Boven het blauw heb ik een grijs (Subtle Marble ) uitgekozen, omdat ik anders het contrast met het felle blauw te groot vind. We bestelden een aantal grote A4 kleurstalen van de Pure by Flexa ColorLab lijn. Deze kun je gratis krijgen bij de verfspeciaalzaak bij jou in de buurt. Via deze link vind je een verkooppunt bij jou in de buurt, vink wel de filter “Pure by Flexa winkel” aan. 

&SUUS | Moodboard Bram | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Verf StappenplanWelke kleuren?
De grote A4 Pure by Flexa ColorLab kleurstalen plakten we op de muur om de kleur goed te zien. De kamer had al een okergele hoek (zie hier), die we eigenlijk nog wel heel leuk vonden. We twijfelden alleen of we het okergeel niet 1 tint donker (Lush Savanna) moest (zie foto 1) Eerlijk gezegd hadden we dat wel mooi gevonden, maar gezien de tijd hebben we voor de makkelijke weg gekozen. Om het echt zeker te weten lieten we de Flexa Visualizer App er nog even op los. Nee, dit zou het worden. Lush Indigo Blue samen met Subtle Marble en het okergeel lieten we zitten. Daar ging dus het idee van mijn moodboard 🙂

Muren schilderen met vlakken
De grond werd afgeplakt, de plinten en de okergele driehoek op de muur. Tesa tape of 309 is hier heel handig voor en trek je er makkelijk af zonder de muur te beschadigen. Deze baan deden we uit de hand (gewoon de lijn volgen) De baan voor de blauwe lambrisering werd eerst afgetekend voordat de tape erop werd geplakt. Eerst werden alle hoekjes en randjes geschilderd met een kwast en daarna alles geverfd met een roller. Voor de muur kun je het beste een mohairroller gebruiken.

Krijtverf bureautje 
In de tussentijd schilderde ik een oud bureautje met dezelfde Pure by Flexa ColorLab muurverf. Ik had werkelijk geen idee of dit mooi zou worden, maar het kan dus prima. Bureautje eerst ontvetten en schoonmaken en ik ben begonnen met een kwast om alle hoekjes en kiertjes eerst te schilderen. Daarna heb ik met een kleine schuimroller alles 1 keer geschilderd. Even laten drogen en daarna alles nog 1 x met de roller en als laatste met de kwast geschilderd. Voor een beetje een verouderd effect wilde ik dat je de kwast strepen juist zou zien. Nadat alles was opgedroogd heb ik het bureautje op enkele punten nog wat opgeschuurd.

&SUUS | Moodboard Bram | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Verf Stappenplan

Eindresultaat
Bram is blij met zijn blauwe muur en zijn ‘grote’ bed. Wat overigens een matras op de grond is, maar dat bed is een volgend project. En nee geen Cars bed 🙂 Het eindresultaat van deze mini make volgt volgende week. Hieronder vind je de foto’s van zijn ‘oude’ babykamertje.

&SUUS | Moodboard Bram | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Babykamer &SUUS | Bram | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Babykamer &SUUS | Bram | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Babykamer | Okergoud &SUUS | Okergoud Bram | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Babykamer Okergoud
&SUUS | Babykamer Bram | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Babykamer | Babybed &SUUS | Bram | mini make over Jongenskamer | Pure by Flexalab | Babykamer

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.