Mijn top 5 inspiratie uit Milaan

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus |

Vorige week bezocht ik op uitnodiging van MINI Living (jawel, het automerk) dé designweek van het jaar: Salone. Samen met een aantal andere bloggers en journalisten beleefden we 2 inspirerende dagen in Milaan. Tijdens de interieurbeurs Salone del Mobile verandert Milaan in een design hotspot met geweldige evenementen. De Fuori Salone is eigenlijk het leukste en meest belangrijke evenement in de wereld op het gebied van design. Het is dan ook bijna onmogelijk, maar ik selecteerde mijn top 5 inspiratie.

1. MOOOI

Voordat wij de designtour van Mini Living bezochten, bezochten we als eerste Moooi, mede opgericht door Marcel Wanders, waar wij ons waande in 2 totaal verschillende interieurs:  Het Museum van de uitgestorven dieren is ingericht door Megan Grehl en Concrete Architecten. Concrete besloot zelfs haar bureau voor de gelegenheid naar de showroom te verplaatsen, hierdoor ontstond er dus een echte werkomgeving voorzien van heel veel Moooi producten.

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Moooi Design

Te gek behang
Het hoogtepunt was natuurlijk de samenwerking van Arte Wallcovering en MOOOI, met als resultaat: Extinct Animals behang. Dit te prachtige behang is geïnspireerd op nieuw ontdekte schetsen van inmiddels uitgestorven dieren. Dit is een behang wat je eigenlijk moet zien, omdat de foto’s het niet goed kunnen weergeven. Een behang waar je naar kunt blijven kijken en elke keer weer iets nieuws ontdekt!

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Moooi design&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Moooi Design

2. MINI LIVING

Uiteraard bezochten we designtour van MINI Living, waar ik heel nieuwsgierig naar was. Want eerlijk is eerlijk…ik zag de connectie van het automerk nog niet helemaal met het living gedeelte. MINI richtte zich met deze installatie (ontworpen door Studio Mama) op de steden, voor hen de plek waar de MINI automodellen het beste tot uiting komen. Binnen in een groot fabriek pand waren eigenlijk allemaal kleine appartementen (van ongeveer 30m2) gebouwd, waarbij de grenzen tussen privé en gedeelde ruimtes opgezocht werd. MINI Living noemde dit een ‘micro-wijk’ met gedeelde faciliteiten.

 

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus |

TINY HOUSES
Denk aan een eigen mini huisje, super efficiënt ingericht, waarbij je heel veel faciliteiten met andere (uit jouw micro wijk ) deelt. Ik vond het echt super interessant om te zien allemaal. 1. Qua werk als interieurstylist: Wat kun je allemaal in een kleine ruimte doen, als je deze wat efficiënter inricht  2. Vanwege de hele Tiny Houses movement die nu ook wel in Nederland is geland.  Super interessant en een beweging waar ik mij de komende tijd ook wat meer in wil ga verdiepen.

Hoeveel ruimte heb je eigenlijk nodig om prettig te kunnen leven zonder overtollige ballast?

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus |

3. YAMAKAWA

Op dag 2 brachten we een bezoek aan de galerie Rossana Orlandi. Hier had je mij wel een hele week kunnen opsluiten. Ogen te kort! Direct verliefd was ik op de producten (dat wiegje…) van Yamakawa Furniture uit Tokyo Japan. Een familiebedrijf die Design meubels maakt van rotan. Net zoals bij Japanse interieurs is hier ook weer de kunst van het grote weglaten te zien. Het geeft je rust, ruimte en sereniteit. Dit, en het duurzame materiaal rotan sluit eigenlijk aan met de uitgangspunten van het Tiny Houses concept.

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Yamakawa

Sobachoco by Hisanobu Tsujimura
En wat krijg je als je dit strakke rotan combineert met keramiek in hele zachte kleuren? Deze prachtige Sobachoco krukje/potten van Hisanobu Tsujimura. Dit is toch te mooi en wordt je toch gelijk zen van?

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Yamakawa&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Yamakawa

4. TAPIS ROUGE

Tijdens de beurs in Keulen eerder dit jaar was het 1 van de meest besproken stands. De vloerkleden van Tapis Rouge. Prachtige kleden met bijzondere kleurencombinaties en gelaagdheid en gebruik van verschillende stoffen. Dit bedrijf uit Moscow werk vaker met bekende ontwerpers en architecten. Deze collectie is ontworpen door Angelina Askeri, een high end en bekroond interieurdesign bureau.

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Tapis Rouge X Angelina Askeri

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Tapis Rouge X Angelina Askeri

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Tapis Rouge X Angelina Askeri

 

5. Studio Nanadebs

En last, maar zeker not least, de studio van Nanadebs. Nada Debs is een Libanese designer die woont en leeft in Beirut. Nada groeide op in Japan, studeerde in Amerika en woonde en reisde daarna over de hele wereld, opzoek naar connecties tussen verschillende culturen. En dat zie je terug in haar werk! Ik viel als een blok voor de (verf)kleuren die gebruikt waren in samenwerking met Jotun Paint, maar ook de spiegels, krukjes en natuurlijk het vloerkleed. Ik had het zo allemaal in willen pakken!

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Studio Nanadebs

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Studio Nanadebs

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Studio Nanadebs

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Studio Nanadebs

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Studio Nanadebs

Feestje!
Milaan tijdens Salone del Mobile, wat een feestje is dat. De vibe die er in de stad hangt, de verschillende installaties en galerieën en de non stop inspiratie. Souraya, Elisah en Sharon bedankt voor jullie gezellige gezelschap en natuurlijk MINI Living ENORM bedankt voor deze geweldige uitnodiging en vooral relaxte persreis. Ik ben weer veel ideeën, inspiratie & some food for thought rijker. Dank!

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Studio Nanadebs&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus |

 

&SUUS | Salone del Mobile Milaan 2018 | Mini Living | dev.fernieweb.com/suus | Moooi Design

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.