Weer blij met onze tuin (huis) met CetaBever

&SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus
Voor dit blog gingen we aan de slag met CetaBever beits in de tuin. Onze tuin zie je niet vaak voorbij komen. Ik heb er een soort haat -liefde verhouding mee. Liefde, omdat het een heerlijke ruimte is en we graag buiten zijn. Haat, omdat onze tuin ontzettend verzakt in de 8 jaar dat we hier nu wonen. Niet een klein beetje, nee we hebben inmiddels een trappetje bij de deur staan omdat we anders naar beneden donderen.

Verzakte en zielige tuin

Toen de basis van de tuin lag, hadden we leuke plannen. Een veranda, stenen muurtjes i.p.v. schutting in een beetje bohemien stijl. Alleen als je erachter komt dat je deze om de 5 jaar moet verhogen, zakt het enthousiasme. Tot een dieptepunt!  Waardoor we eigenlijk helemaal niets meer wilden veranderen. Resultaat: ons tuinhuisje stond er wel heel zielig bij en de steiger houten meubelen bleven ook staan. (terwijl ik die zo zat was)

 

&SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus

Aan de slag?
Toen CetaBever mij benaderde voor een beits opdracht, was mijn eerste gedachte: “Moeten we zo’n klus nog wel doen”. Ons plan is nu nl. om de tuin te laten heien en dan de tuin opnieuw in te richten. Achteraf gezien ben ik zo blij dat ik deze vraag kreeg. Want wij hebben echt weer plezier gekregen in onze tuin. Wat een verschil, als alles netjes in de beits staat! Er valt nog genoeg te doen, maar de afgelopen mooie dagen hebben wij echt weer genoten in onze tuin.

 

&SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus

Wat hebben we gedaan?

TUINHUIS

Voor het tuinhuisje kozen wij de oorspronkelijke kleuren en gebruikten hiervoor CetaBever schuur en tuinhuis beits Dekkend Zwart, CetaBever Gevel & Kozijn Wit en CetaBever schuur en tuinhuis beits transparant  (voor binnen)

  1. Alles licht op geschuurd met een schuurmachine
  2. Ontstoffen (met een stoffer het stof verwijderen)
  3. Ontvetten met een theedoek met een beetje ammoniak
  4. Schilderen van al het zwart (eerst met een kwast alle hoekjes en spleten afwerken)
  5. Rollen van al het zwart  (met een kleine verfroller speciaal voor beits) De eerste laag Cetabever beits dekte al ontzettend, maar we hebben deze in totaal 2 x gedaan.
  6. Afplakken van de kozijnramen
  7. Schilderen en rollen van de witte kozijnen (ook 2 x )
  8. Binnenkant beitsen (wij hebben dit gedaan met transparante lak) en zorgt ervoor dat je het huis beter beschermt (o.a. tegen vocht)

Eettafel en tuinbank

Terwijl manlief het huisje onder handen nam, ging ik aan de slag met de eettafel en tuinbank. Hierbij doorliep ik dezelfde stappen als hierboven, maar dan in een andere kleur. Hiervoor gebruikten wij CetaBever Tuinhout Beits Dekkend (kleurnummer: E8.06.69) Een lichte zandachtige tint (om een beetje het boho sfeertje te kunnen creëren.

Buiten schilderen in het zonnetje, het heeft bijna iets therapeutisch

Therapeutisch

Eerlijk is eerlijk, ik zag er best een beetje tegenop omdat het best veel schilderwerk was. Maar ik vond het bijna therapeutisch 🙂 Samen schilderen in de avonden en tijdens het mooie pinksterweekend. Muziekje aan, zonnetje erbij en schilderen maar. Door deze klus hebben we ook direct zin om de rest aan te pakken. De (lelijke) trampoline zijn we aan het ingraven, hierdoor kunnen we nu achterin een extra terras maken. Het zitje met de hoekbank, hebben we wat gezelliger gemaakt met kleden en kussens.

Het eindresultaat daarvan zal ik volgende week met jullie delen. Voor nu een mooie zonnige dag…wij zitten in de tuin! 🙂

VOOR:

&SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus

&SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus

&SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus

&SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus


Na foto’s: 

&SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus &SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus &SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus &SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus &SUUS | Weer blij met onze tuin CetaBever | Tuinhuis | dev.fernieweb.com/suus

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.