Meddens Hilversum : van modehuis naar spectaculair restaurant

” Meddens Hilversum, daar moeten wij een keertje naar toe. Kijk die inrichting, echt iets voor jou”. Dit riep mijn zusje mij toe, terwijl ze het artikel in de Linda liet zien en wij van de zomer op het strand van Sardinië lagen. Vorige week nam ik mijn zusje dan ook als verjaardag verrassing een dagje winkelen mee naar Laren en Hilversum, waarbij wij eindigden op het (grote) terras aan de kerkstraat 112.  “Hej, dit is dat restaurant, waar ik heen wilde”. Check! Bonus zus punten voor mij.

Modehuis naar restaurant en inspiratie voor interieurliefhebbers!

Meddens is gevestigd in het voormalig warenhuis, het monumentale pand uit 1914, volgens de Amsterdamse School ontworpen door architect A.J. Jacot, telt vijf verdiepingen. Om het modehuis om te toveren tot restaurant is het gehele pand gestript. Het enige dat behouden is, is de oude wenteltrap met brede treden en messing leuningen.

Opvallend interieur

Bij binnenkomst herkenden we direct het werk van De Horeca Fabriek die we o.a. kennen van MaMa Kelly (waar je hier het blog over kunt lezen) want ook dit is weer ontzettend knap verbouwd en ingericht. Elke etage heeft zijn eigen eigen karakter en uitstraling. Het restaurant op de begane grond is licht door de grote ramen van het pand en de helderblauwe en roze tinten in het interieur. Marsala achtig bruin rood met groen en veel messing een etage hoger, blauw en koper nog 1 hoger.

&SUUS Meddens Hilversum

De 360-graden bar in het midden staat op een geweldige kleurrijke tegelvloer. Sowieso het gebruik van tegels (op wand en vloer) en behang op elke verdieping…heel mooi. Door gebruik van vrouwelijke zachte stoffen en ronde vormen herinneren je aan het voormalig dames modehuis. Met als eye-catcher het instagram waardige roze vogeltjes behang bij binnenkomst. Ik hou van restaurants met interessante interieurs, zodat je ook wat te kijken hebt en je kunt laten inspireren. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk wel om het….eten!

Verrassings Menu
Wij werden verrast met een op maat chefs menu en bubbels en oesters om mee te beginnen. Als voorgerecht hadden wij een tartaar van zalm met een krokant /gefrituurd eitje en tartaar van tonijn met krokante avocado en limoensaus. Als tussengerecht hadden wij de coquilles met een dun laagje buikspek en rode biet. Beide zo ontzettend lekker en toen moesten we nog aan het hoofdgerecht beginnen.

We moeten terug
Het hoofdgerecht was een surf & turf bestaande uit kreeft, biefstuk, zeekraal en bietjes. Het dessert weten we niet meer helemaal precies, maar erg lekker was hij wel en binnen no time op. Het waren meerdere kleinere desserts met in ieder geval een lemon cheesecake met bastogne (te lekker!) en rood fruit. Wij denken dat we nog een keer terug moeten om even goed te achterhalen wat hier nu precies allemaal bij zat 🙂

Naast het heerlijke eten, de bijzondere locatie/ inrichting nog een laatste compliment over de bediening. Mede dankzij deze uitzonderlijk vriendelijke en gezellige mensen hebben wij echt een top avond gehad. Dank!

WAAR VIND JE MEDDENS?

Restaurant MEDDENS is gevestigd op de hoek van de Kerkstraat en ’s-Gravelandseweg. Het adres is Kerkstraat 112 in Hilversum.  Meer info op MeddensHilversum.nl.

&SUUS Meddens Hilversum

&SUUS Meddens Hilversum

&SUUS Meddens Hilversum

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.