Nieuwe rubriek: Bewust wonen – Wecycle

&SUUS | Caravvaggio lampen | Duurzaam wonen | WeCycle |
Bij &SUUS Interieuradvies houden we ervan om nieuwe dingen te blijven doen en ontdekken. Al een tijdje staat duurzaam interieuradvies op onze agenda. Maar we durven dit nog niet aan te bieden. Waarom? Omdat we voor ons gevoel er te weinig vanaf weten. En als we iets willen doen, willen we het goed doen. Dit jaar willen wij ons dan ook meer gaan verdiepen in Duurzaam & Bewust wonen, want er zijn eindeloze opties. Denk bijvoorbeeld aan: milieuvriendelijke verven, gebruik van natuurlijke stoffen & hergebruik van meubels.

We merken dat we er in onze eigen huishoudens al meer mee bezig zijn. Hergebruiken van meubels, proberen te minimaliseren en kijken waar spullen vandaan komen. In onze interieuradviezen is er (nog) geen grote vraag naar.  Daarom lijkt het ons leuk om met deze rubriek anderen en zeker onszelf te informeren over het aanbod en misschien te inspireren een bewustere keuze te maken.

Verlichting
Vandaag trappen we af met een stuk over verlichting. Want naast dat verlichting voor de meeste klanten 1 van de lastigste onderdelen van een huis zijn, zijn er weinig mensen zich ook bewust van wat je met je verlichting doet als je deze gaat vernieuwen.Wecycle, een stichting zonder winstoogmerk die in NL de inzameling en recycling van e-waste regelt, vroeg ons als interieur professional hier wat aandacht aan te schenken. Een perfect eerste onderwerp voor onze Bewust Wonen rubriek.

&SUUS | Caravvaggio lampen | Duurzaam wonen | WeCycle |

Bewuste koop boven onze eettafel 
Voor de foto onze eetkamertafel met de Caravaggio lampen van Lightyears. Onze eerste aankoop toen we gingen samenwonen. We wilden deze design lampen zo graag hebben, dat we ze al kochten terwijl ons huis nog gebouw moest worden. Een jaar lang stonden ze in de doos te wachten op de verhuizing. Inmiddels alweer meer dan 8 jaar geleden. Nu na 9 jaar zijn we nog steeds niet uitgekeken op deze lampen boven onze eettafel. Wat dat betreft dus een hele bewuste koop!

&TRADITION roze lamp
Ook mijn favoriete roze lampje is een hele bewuste koop. Ik wilde hem graag hebben en was een cadeautje voor mezelf van mezelf, toen ik mijn kantoor kreeg. Een design klassieker die ook zijn waarde blijft houden. Maar ik geloof nooit dat ik deze ooit weg zal doen. Ik weet zeker dat ik deze over 20 jaar nog mooi vind en er zit nu een verhaal achter.

&SUUS | &Tradition en duurzaam interieuradvies | www.dev.fernieweb.com/suus | 4

 

Stel je gaat je verlichting vervangen? Wat kun jij dan zelf doen?
  1. Kleine afgedankte armaturen* (de behuizing van een lamp) kunnen worden ingeleverd in een winkel met grote inleverbakken, bijvoorbeeld een bouwmarkt, woonwinkel of tuincentrum. Of denk eens aan de kringloopwinkel, zo kun je er een ander ook nog een plezier mee doen!
  2. Haal altijd de lamp uit de armatuur. Die horen in de lampen inleverbak. Dat kan ook in de grote inleverbakken of de milieustraat, maar ook in veel supermarkten staan speciale lampen inleverbakken.
  3. Ook LED lampen moeten worden ingeleverd voor recycling
  4. Importeer je als professional zelf lampen voor projecten, dan ben je zelfs wettelijk verplicht je aan de sluiten bij Stichting Lightrec.
  5. Wecycle zorgt ervoor dat alle ingeleverde armaturen en lampen verantwoord worden gerecycled.

Tips voor volgend Bewust Wonen blog?

Over 1,5 maand komt er weer een ‘Bewust wonen’ blog online. Heb je tips, ideeën voor een onderwerp dan horen we dat heel graag. Of laat weten waar jij nou graag iets meer van terug zou willen lezen, of zien natuurlijk!  Laat het hieronder weten, of stuur een email. Leuk om hier mee aan de slag te gaan. Dit blog is in samenwerking gemaakt met Wecycle, waar we heel graag aan mee hebben gewerkt.

 

 

 

 

 

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.