Kleur van het Jaar 2019 Spiced Honey – In de woonkamer van mijn zusje

&SUUS | Spiced Honey Kleur van het Jaar | Woonkamer make over | ENSUUS

Kleur van het jaar Spiced Honey
Een tijdje terug lanceerde Flexa de nieuwste trendkleur Spiced Honey. En zoals elk jaar ging oók ik de uitdaging aan om deze Kleur van het Jaar zelf toe te passen. Super interessant om alle reacties over deze kleur te lezen. Van veelzijdig, warm naar poep kleur en viezig. Zoals ik in dit blog over de bekendmaking al schreef: ” Ik denk dat dit een kleur is waar mensen aan moeten wennen, maar die juist heel verrassend en mooi te combineren is met andere kleuren. Een warme en elegante kleur, die op verschillende manieren en stijlen toepasbaar is”.

Aan de slag….bij mijn zusje!

Mijn zusje en zwager wilden graag hun ‘inmiddels al 4 x geschilderde ‘ kast een ander kleurtje geven. Ook de brede zwarte baan die ze achter de tv hebben  is al vaak de revue gepasseerd. “We vinden het nog steeds mooi, maar een ander kleurtje zou ook leuk zijn”. Alleen moest deze dan wel bij de keuken passen en wel een stoere uitstraling blijven houden. En nu?

&SUUS Spiced Honey kleurenpalet

4 stappen:  Inventariseer, inspiratie, voorbereiding, aan de slag!

 1. 1. Inventariseren van de wensen
  • Nieuwe kleur kast, die niet zo fel is en niet te bepalend in de ruimte, maar wel staat bij huidige kleuren: zwart, wit, okergoud en klein beetje oudroze. Daarnaast iets anders met de brede band, alhoewel ze die nog wel mooi vinden. Niet de hele muur schilderen. Het moet wel licht en stoer blijven.
 2. 2. Inspiratie
  • Samen met Kim zijn we gaan kijken naar inspiratie beelden. Flexa werkt met verschillende kleur van het jaar paletten. Onze voorkeur ging uit naar het kleurenpalet #1 rust (zie hierboven). Deze sluit perfect aan bij de rest van de kleuren in huis. Daarnaast diende de 1e foto als inspiratie. Het koele stoere blauw bij de warme kleur Spiced Honey. De kast kreeg Spiced Honey en voor de baan koos ik Royal Blue. Nog steeds donker, stoer maar toch net iets anders als wat ze hadden. Omdat nog iets meer te versterken koos ik voor een dun randje Spiced Honey en daarboven een bredere rand in een subtiele roze tint: Pink Nudity. Deze kleuren komen ook her en der in de woonkamer terug, denk hierbij aan kussens en een wandkleed boven de eetkamer tafel.

&SUUS | Spiced Honey Kleur van het Jaar | Woonkamer make over | ENSUUS&SUUS | Spiced Honey Kleur van het Jaar | Woonkamer make over | ENSUUS

 1.  3. Voorbereiding
  • Om te bepalen of deze ideeën niet alleen op papier een goed idee lijken, gingen we aan de slag met de welbekende Flexa Kleurentesters. Elk huis heeft weer een ander licht inval, ligt anders (noorden/zuiden) etc. dus altijd goed om op je eigen muren te testen! De Royal Blue en Spiced Honey waren we al snel over uit. Alleen de roze/nude kleur was nog wel een vraagstuk. Maar door de 3 verschillende kleuren echt op de muur te smeren, was er geen twijfel mogelijk. Pink Nudity it is!
  • Met de Flexa Vizualizer App hebben we nog even Royal Blue te schilderen, maar dat werd wel echt heel donker. Stick to the plan, 3 banen zouden we gaan schilderen. Nouja, we…..
 2. 4. Het echte werk
  • Zoooooo relaxed. Ik (of mister lover lover) hebben geen kwast in onze handen gehad.  Zwager Jeroen mocht aan de bak, terwijl ik de orders uitdeelde. Ik kan daar wel aan wennen 🙂
   • De kast had hij al vrij snel gedaan. Eerst opgeschuurd, daarna 2 x geschilderd.
   • De 3 banen. Hij begon met het afplakken van de grote baan. Wij hebben dit thuis (zie hier) met zo’n laser apparaat gedaan, maar Jeroen niet. Die heeft op de 5 cm een punt getekend en daar afplak tape op geplakt. Royal Blue is er in 2 lagen opgegaan en daarna herhaalde hij het riedeltje voor baan 2. Die weer laten opdrogen en door naar baan nummer 3.

&SUUS | Spiced Honey Kleur van het Jaar | Woonkamer make over | ENSUUS Eindresultaat

:
Een kind kan de was doen. Geen laser, zelfs de vloer niet beschermd tegen druipers en alles tussen de bedrijven door geschilderd. Deze banen zitten er helemaal prima en netjes op. Persoonlijk vind ik het heel erg mooi geworden en gelukkig Kim en Jeroen ook. Een subtiele verandering, maar het geeft net wel een ander gevoel in huis.

Het is zoveel rustiger, terwijl we ook wat meer kleuren hebben laten terugkomen. De verschillende kleuren maken ons huis warmer, stijlvoller en alles is nu meer 1 geheel. Spiced Honey is met recht een veelzijdige kleur, die je goed kan combineren met andere kleuren. Wij zijn erg blij met het eindresultaat!

&SUUS | Spiced Honey Kleur van het Jaar | Woonkamer make over | ENSUUS Binnenkijken

Ondanks dat het dit keer niet bij ons thuis was, ben ik blij dat ik jullie heb kunnen laten zien hoe je deze kleur kunt toepassen.Dat vind ik zelf het allerleukste van deze Flexa Challenges. Zo werd ik uitgedaagd door Marielle van Huisje aan de Haven en daag ik nu Sanne van Draad en Spijker uit. Echt te grappig om al die verschillende make overs te zien. Allemaal dezelfde kleur en dan zulke verschillende invalshoeken en stijlen.  Wil je ook mee (binnen) kijken?

Andere bloggers die eerder dit stokje kregen:

Finntage: In deze slaapkamer daar wil je toch blijven liggen?
Een Goed verhaal: Een babykamer, kijk hoe mooi deze kleur combineert met zacht roze!
Sjaartje: Een stoere hal make-over door 2 grafische vormgevers. Dat zie je duidelijk terug in dit lijnenspel.
April & May: Zoals we van dit blog duo gewend zijn, een minimalistiche bijdrage waarin kleur en materialen perfect in balans zijn.
Living Hip: Andrea gebruikte dezelfde kleuren: Spiced Honey met Royal Blue, maar zo leuk om te zien dat dit weer zo anders is.
Huisje aan de Haven: Hoe een voornamelijk zwart wit huis een warme touch krijgt.

&SUUS | Spiced Honey Kleur van het Jaar | Woonkamer make over | ENSUUS

&SUUS | Spiced Honey Kleur van het Jaar | Woonkamer make over | ENSUUS &SUUS | Spiced Honey Kleur van het Jaar | Woonkamer make over | ENSUUS

Meer kleurinspiratie? Via DEZE link krijg je al mijn eerdere Flexa blogs onder elkaar.

Deze post werd in samenwerking gemaakt met Flexa.

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.