Bloemen | Ideeën met de Cymbidium orchidee

Rustig of druk, krachtig of elegant: de Cymbidium orchidee schittert in allerlei vormen en kleuren. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze bloem mooi uitkomt bij jou thuis?En hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van deze beauty kunt genieten? In dit blog geef ik enkele voorbeelden en tips met de Cymbidium.

Cymbidium staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap.

Met liefde lang genieten

Kijk nou toch eens hoe mooi deze bloem is! 1 lange tak met ontzettend veel bloemen, soms wel tot 18 bloemen (!) Elke bloem heeft een holle, boogvormige lip die op een bootje lijkt. Hij geeft een licht zoete geur af en bij een goede verzorging en beetje liefde kunnen ze soms wel 5 weken staan.

Dankbare sfeermaker
Deze orchidee soort is een ontzettend dankbare bloem om te gebruiken als sfeermaker in je huis. Je hebt ze met rode, paarse, roze, oranje, gele, groene of tweekleurige bloemen. Zoveel varianten in kleur, dat er altijd wel een kleur bij zit die in jouw stijl past.

Stijl tips: 

 • Een snijorchidee in een robuuste vaas geeft ieder interieur meteen een boost.
 • Deze bijzonder bloem verdient de hoofdrol en dit maakt je bloemwerk gelijk krachtig!
 • Zet bijvoorbeeld eens 1 Cymbidium tak in een bestaand boeket. Je zult zien wat voor een andere (elegantere) uitstraling dit zelfde boeket opeens krijgt.
 • Schik de losse (of afgevallen) bloemen in kleine vaasjes, of gebruik mooie schaaltjes.
 • Gebruik 1 tak of 2 takken  in een losse vaas (zoals op de laatste foto)

Wat deed ik?

Waarschijnlijk geen verrassing, maar Ik koos voor de roze en roestkleur. Mijn favoriete kleuren combinatie, die ook vaak in mijn interieur terugkomt. Je kunt er voor kiezen om dan een contrast kleur te kiezen, maar ik koos juist voor vazen in dezelfde kleurschakeringen.

Uiteraard mocht mijn eigen WOWN vaas niet ontbreken 🙂 Een grote vaas waar ik een hele bos Cymbidiums in kwijt kon. Daarnaast zocht ik in de zelfde tinten de andere accessoires. Door deze kleuren consistent te gebruiken, versterkt het de kleuren van de bloemen en komen ze nog mooier tot hun recht.

Als laatste nog wat tips om nog langer van deze knapperds te genieten:

Orchidee als snijbloem houdt niet van:

 • Direct zonlicht
 • De centrale verwarming of kachel in de buurt
 • De fruitschaal! Fruit produceert gassen waardoor bloemen snel verouderen

Direct na aankoop

 • Knip de plastic hoes open
 • Haal de tak uit het flesje waar het bij aankoop in zit
 • Snij 1 centimeter van de stengel af
 • Zet de tak in schoon, lauw water in een vaas
 • Snij elke vijf dagen een centimeter af
 • Gebruik geen snijbloemenvoedsel.
 • Raak het kwetsbare binnenste van de bloem niet aan. Door dit stempelkapje aan te raken wordt het stuifmeel per ongeluk verspreid. En dat zorgt ervoor dat hij sneller verwelkt.

Nog meer tips of inspiratie? Neem dan een kijkje op de site van Orchids Info. 
Dit blog is in samenwerking gemaakt met de kwekers van de Snij Cymbidium

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.