Winterse touch up woonkamer met Flexa Creations

 

In 5 stappen een winterse touch up van je woonkamer met Flexa Ceations.jpg

Een winterse ‘touch up’ in de woonkamer met Flexa Creations. Een Wat? Touch up, een term die ik opeens overal hoor en schijnbaar al vaker wordt gebruikt in de modewereld (ik had geen idee!) Even de boel een beetje opfrissen, zoals bijvoorbeeld je haar en make-up. Nou, precies wat wij nu met de woonkamer gingen doen.
to touch up” – vertaling Nederlands
volume_up
to touch up {ww.}
Eindelijk krijgt de onderkant van onze eetkamertafel een ander kleurtje. Klusje van niets, maar ik stelde dat steeds uit. Het blauw vonden we te fris en te ehhh…blauw (klik hier voor foto’s) en we hadden meer behoefte aan warme en gezelligheid. We gingen aan de slag met de tafel en een aantal muren. De tafel hebben we al 100 jaar en gaat voorlopig echt niet weg. Pas als Bram het huis uit is 🙂 Een tafel waar alles op kan en mag en 1 waarbij het niet erg is om hem weer eens een andere kleur te geven.

Stap 1: Welke kleur?

We begonnen met de brochure van Flexa Creations. Tip: Vind je het lastig om te bepalen welke kleuren goed bij elkaar passen? Wanneer je kiest voor kleuren naast elkaar of onder elkaar in de brochure/kleurenwaaier, zit je altijd goed. Omdat onze keuken, schuifdeur & kast ongeveer de tint hebben van Rose Wood (zie plaatje hieronder) wilden we in de verticale lijn blijven. We kozen voor Velvet Touch,  vanwege die winterse/kerst sfeer.  Voor de zekerheid namen we ook nog wat andere Flexa kleurentesters mee, die we allemaal op de tafelpoten aanbrachten. De paarse Velvet Touch bleek toch iets te hard en we gingen last minute toch voor een meer rode ondertoon: Red Elegance it is!

In 5 stappen een winterse touch up van je woonkamer met Flexa Creations Red Elegance & Luxurious Silk

Stap 2: Schuren en schilderen tafel
Het blauw van de tafel werd eerst geschuurd en afgenomen, afgetapet en toen alles voor een eerste laag gedaan. Met een kleine roller en een kwastje voor de hoekjes en het laatje. Zakje om de rollers en kwast en daarna even met tape afsluiten. De volgende dag zijn je kwasten weer klaar voor gebruik. Eerst schuurde ik alles even licht op, nam de onderkant af met een doekje en daarna werd alles nog 1 keer geverfd.  Echt, dat ik dit niet veel eerder heb gedaan!

Stap 3: Kleuren wand kiezen
We hadden de smaak goed te pakken en besloten ook de wand van de schuifdeur en stuk keuken een kleurtje te geven.Deze wand komt uit op de wand die de kleur Lush Lilac kreeg (lees hier meer) We zochten een een lichte kleur, net van het witte af en dan weer in de verticale lijn van het kleurenpalet. Een kleur die meer richting  het Lush Lilac, de keuken, de schuifdeur en de kast zou gaan. Een kleur die wat meer warmte geeft en minder afsteekt bij deze andere kleuren.

Ook hier gingen we aan de slag met de kleurentesters. Ik ging los! En heb geloof ik wel 10 kleuren op de muur gesmeerd. Na hulp van de Flexa Visualizer, waardoor je de hele muur in jouw gekozen wandkleur kunt zien, kozen we voor Luxurious Silk.

In 5 stappen een winterse touch up van je woonkamer met Flexa Creations Red Elegance & Luxurious Silk

 

In 5 stappen een winterse touch up van je woonkamer met Flexa Ceations.jpg

Stap 4: Wanden schilderen
De muren heeft Orban geschilderd, waarbij we eerst de vloer hebben afgedekt met stukloop en de plinten hebben afgetapt. De schuifdeur konden we er gelukkig uit halen en ook de thermostaat en lichtknoppen werden tijdelijk verwijderd. De muur is 2 x geschilderd met Luxurious Silk van Flexa Creations. Nu het erop zit zie je misschien weinig verschil, maar kijk ook even naar de foto waar Orban bezig is. Het is lastig om op de foto te zien, maar wij zijn er erg blij mee. Net even wat meer warmte zonder dat het heel donker wordt.

Stap 5: Aankleding 
Nu de tafel een andere kleur had gekregen, vonden we de verschillende witte stoelen teveel contrast geven en wat kil/ongezellig. Dus ruilden we onze witte stoelen om, met de stoelen die ik op kantoor heb staan. Zo leuk dat dit gelijk een heel ander sfeertje geeft. Voor de accessoires op de tafel, ging ik in huis op zoek naar de wat donkere spullen. Deze zijn meer aubergine, tegen het bruine aan omdat het anders wel heel erg zoet zou worden. Wij zijn helemaal winterproof, nu de kerstboom nog maar die laat ik traditiegetrouw in een volgend blog zien. Als hij het volhoudt 🙂

Ik maakte ook nog een video van onze stappen en het eindresultaat. Deze staat vanaf morgen op mijn IGTV.  Dit blog is in samenwerking gemaakt met Flexa. 

 

In 5 stappen een winterse touch up van je woonkamer met Flexa Ceations.jpg

 

In 5 stappen een winterse touch up van je woonkamer met Flexa Ceations.jpg

 

 

In 5 stappen een winterse touch up van je woonkamer met Flexa Ceations.jpgIn 5 stappen een winterse touch up van je woonkamer met Flexa Creations Red Elegance & Luxurious Silk

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.