Vifa Helsinki | Wat een leukerd!

&SUUS | Vifa Helsinki dusty rose bluetooth speaker
Kan een speaker met goed geluid ook mooi zijn? Eentje die zelfs een prominente plek krijgt op het &SUUS kantoor? Eentje die we liefkozend Dusty noemen en we allemaal wel mee naar huis willen nemen?  Spoiler alert, het kan 🙂 De Vifa Helsinki is het antwoord, maar waarom dat lees hier.

Stoffen fetisch

Verschillende stoffen en kleuren, je kunt mij niet blijer maken. De fascinatie voor het matchen van kleuren, materialen en stoffen begon al vroeg. Mijn moeder maakte vroeger zelf kleding voor ons en zo klein als ik was zocht ik zelf de stoffen al uit. Zelf heb ik een blauwe maandag (tijdens mijn 1e zwangerschap) ook nog op naailes gezeten (je doet gekke dingen als je zwanger bent)

Saaie technische producten
Stoffen en kleuren maken mij blij, maar daarentegen heb ik met techniek niet zoveel. Als iets het doet vind ik het al snel prima. Maar als deze 2 aspecten gecombineerd worden, vind ik het een heel ander verhaal. Niets zo jammer als praktische gebruiksvoorwerpen of producten met een saaie verschijning, die meestal afbreuk doen aan je zorgvuldig ingerichte interieur.

&SUUS | Vifa Helsinki dusty rose bluetooth speaker

 

Op slag verliefd (maar écht) 
Vifa vroeg mij om hun geluidssysteem Helsinki te testen en ik stond in eerste instantie niet te springen. Het is dat ik ‘ Scandinavisch design’ zag staan, waardoor mijn interesse toch werd gewekt. Daarna las ik iets over (mijn favoriete Deense textielontwerper) Kvadrat en werd het interessant. Toen ik het handzame model Helsinki in kleur dusty rose zag  was ik op slag verliefd.

Design
Want zeg nou zelf, deze is toch gewoon gemaakt voor mij? Wat een leukerd! De Vifa Helsinki lijkt in eerste instantie eerst op een vrouwelijke handtas i.p.v. een bluetooth speaker. Mooie afgeronde vormen en het aluminium frame is in 1 keer gegoten, om lelijke naden te voorkomen. Kijk, daar hou ik van. De voor en achterkant zijn bekleed in geweldige Kvadrat stof in mijn favoriete kleur.

&SUUS | Vifa Helsinki dusty rose bluetooth speaker

The details are not the details, they make the design – Charles Eames

Details

Nog even extra aandacht voor de details, want uiteindelijk maken die het design. De volumeknoppen bijvoorbeeld, deze zijn subtiel weggewerkt en in de stof genaaid. Het leren cognac kleurige bandje is naast mooi (ik hou van die combi!) en stoer, ook hartstikke praktisch. Zo neem je de Helsinki overal mee naartoe. Jawel, als een handtas!

&SUUS | Vifa Helsinki dusty rose bluetooth speaker

Toch nog wat techniek 🙂
De Vifa Helsinki is een draadloze speaker die je (in theorie) tot acht uur achtereen kunt laten spelen. Je verbindt hem via Bluetooth. Je drukt gewoon de knop in tot er een blauw lampje gaat schijnen. Een kind kan de was doen!  De Helsinki klinkt helder en krachtig en je kunt in eerste instantie niet geloven dat dit uit deze relatief kleine speaker komt.

Vifa Helsinki dusty rose bluetooth speakerMeer kleuren en modellen
Heb je toch een liever een andere kleur, de Helsinki is er ook in  ook verkrijgbaar in Willow Green, Misty Blue en Sandstone Grey. En naast de Helsinki heeft Vifa nog veel meer modellen met verschillende stoffen, waaronder de grotere en stoerdere Stockholm. Voor ieder wat wils! Maar onze favoriet blijft ‘Dusty’, maar wat wil je in een roze kantoor met alleen maar vrouwen? 😉

&SUUS | Vifa Helsinki dusty rose bluetooth speaker

&SUUS | Vifa Helsinki dusty rose bluetooth speaker

Deze post is in samenwerking gemaakt met Vifa, dankjewel! En Mirella (onze stagiaire) bedankt voor het model staan 🙂

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.