Glamperen in Frankrijk

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus
Kamperen en Frankrijk waren vroeger geen woorden die bij mij zouden passen. Denk eerder aan: B&B of vakantiehuisje en Italië. Maar sinds onze Tendi kampeer ervaring op Elba denk ik daar anders over. En over de Fransen inmiddels ook 🙂

Vakantiestress

Januari en februari zijn voor de meeste mensen (met kinderen) bij uitsteek de maanden om de vakanties te regelen. Dat merk ik, omdat als wij eens gaan boeken alles altijd al volgeboekt is. Het zijn ook de maanden dat  ik de meeste e-mails of berichtjes krijg met vragen zoals; ” Waar zaten jullie toen op Elba?”  ” Heb je nog een tip voor een accommodatie in Puglia?” Hoe vond jij glamperen? etc.

Waar naartoe deze vakantie?
Wij hebben zelf nog geen idee, terwijl ik mij had voorgenomen om dit jaar echt in januari te boeken. Ik heb mij er sinds vandaag dan ook op gestort en ben druk aan het googlen en rondvragen. Het is zo fijn als iemand ergens zelf is geweest en er enthousiast over verteld.  Daarom heb ik mezelf voorgenomen om die ‘vakantieblogs op de plank’ af te stoffen en die te plaatsen, zodat ik daar ook heen kan verwijzen als iemand een vraag heeft.

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus

Camping Domaine de la Faurie
Vorig jaar tijdens de meivakantie reisden we af naar Frankrijk om weer met Tendi te gaan kamperen. Naar de plaats Séniergues tussen Lot en de Dordogne. Werkelijk een prachtige omgeving. Je komt aan rijden door de heuvel achtige groene omgeving en rijdt een heuvel op, waar je uitkomt bij de camping Domaine de la Faurie. Centraal op het terrein staat een historische duiventoren met karakteristieke gebouwen. Daar vind je ook het restaurant, gezellige terras en kleine winkeltje met streekproducten. Echt zo’n mooi en idyllisch entree. Met als klap op de vuurpijl een fantastisch uitzicht over het zwembad en de fantastische vallei.

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus

 

Tussen de bomen
De camping is echt super netjes en mooi aangelegd. Wij reden door naar achter, waar de Tendi lodgetenten tussen de bomen staan en uitzicht hebben op de andere kant van de vallei. Maar hoe groot was deze tent dan? Hier zit dus ook nog een verdieping/loft op, die de kinderen zich direct toe eigende. Maar achteraf vonden ze dat toch een beetje spannend, dus sliepen ze in de kamer beneden in het stapelbed. Onze helden 🙂

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus

&SUUS Glamperen in Frankrijk  - Tendi - ensuus

6 persoons luxe safari tent
Naast deze kinderkamer beneden heb je een badkamer met mega luxe douche en daarnaast onze slaapkamer met een heerlijk 2 persoons bed. De goed ingerichte keuken is bij ons het domein van Orban en ik zorg altijd voor de gezelligheid 🙂 Op de sfeervolle veranda zaten we het liefste te ontbijten, avond te eten en ‘s avonds lazen we boeken of speelden we er spelletjes. Bij mooi weer riste we de tent helemaal op, zodat je ontzettend veel ruimte had.

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus

 

En wat vonden Bram en Evie er van?
Zij vonden het echt geweldig. Het ‘kamperen’ en de tent echt het einde; ‘s avonds met je zaklamp terug naar huis, boswandelingen en spelletjes op de veranda met kaarslicht. Ook de vrijheid die ze hadden om zelf naar het bakkertje te lopen of de trampoline, of ‘s avonds nog even met de andere kinderen te spelen. De vakantie is voor hen natuurlijk pas compleet….als er een zwembad is. En dat zit hier wel goed! 2 zwembaden, waarvan 1 verwarmd en heerlijke ligbedjes voor ons (met waanzinnig uitzicht) Daarnaast is er genoeg te doen qua speeltoestellen, trampoline, tafeltennis en uiteraard Jeu de Boule!

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus

Op pad
Als het aan Bram en Evie had gelegen kwamen zij het zwembad niet meer uit, maar wij willen ook graag nog wat van de omgeving zien. En die is hier prachtig! Vaak gingen we om de dag weg, of ‘s ochtends ergens heen en dan ‘s middags nog naar het zwembad. Hieronder een rijtje van plaatjes en bezienswaardigheden die wij heel erg leuk vonden.

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus

Rocamadour, Middeleeuws dorp verticaal tegen een rots aangebouwd. Zowel onder in de vallei als bovenin het dorp is het uitzicht spectaculair. Echt prachtig en fotogeniek 🙂

Sarlat,  ook een middeleeuws dorp en als het kan, moet je hier op een zaterdag heen gaan. In het centrum staat het dan boordevol marktkramen, maar is er dan ook behoorlijk druk. Die drukte brengt in de middeleeuwse binnenstad wel een fantastische sfeer. Hou je meer van rustig en niet van marktjes, dan is een andere dag beter.

Prehistorische Dino park, deze deden we voor Bram 🙂 maar was wel echt een mooi en leuk openlucht museum, die je meeneemt in de prehistorische tijd. Wij bezochten dit park in de ochtend en daarna reden we door naar Cahors.

Cahors, met de Pont Valentré, een vestingbrug met 3 torens, die op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO staat. De oude binnenstad is ook echt heel leuk, met mooie pleintjes en gezellige wijnbarretjes.

Marktjes, wij houden ervan 🙂 Op zaterdagochtend is er een markt in Montfaucon, op donderdag- en zaterdagochtend in Gourdon, op dinsdag- en donderdagochtend in Gramat, op woensdag- en donderdagochtend in Souillac en op zondag in Labastide Murat

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus

Restaurant tips in de omgeving:

  • Osteria il Grappolo (in het plaatsje naast de camping, loop ook even door het kleine dorpje met huizen in de meest mooie kleuren combinaties. De foto hierboven is daar genomen.
  • Campagnac Du Causse Mountfaucon: ook dichtbij maar ligt net buiten het dorpje. Echt heerlijk gegeten en je kijkt je ogen uit daar, net en rariteiten kabinet. Geweldig!

Samenvatting:

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. De prachtige plek in de natuur van de camping. Het kamperen idee (zonder de ongemakken) in deze mega luxe safaritent. Het enorm vriendelijk Franse personeel (wij hadden een vooroordeel en wat negatieve eerdere ervaringen) de kinderen die het zo naar hun zin hadden. En natuurlijk de mooie stadjes en bezienswaardigheden zorgden voor ons voor een top combinatie van uitrusten en dingen zien! De Quality tijd met elkaar als familie.

Wij zouden hier zeker nog eens terug heen willen. En wat ons ook leuk lijkt, om dit te doen als Bram en Evie wat ouder zijn, want er zijn hier ook veel sportieve activiteiten die voor oudere kinderen ook leuk zijn. Merci et au revoir!

Tips:
Heb jij nog tips voor deze omgeving?
Laat het hieronder weten dan zet ik ze later in deze blog. Volgend blog zal ik jullie meenemen naar onze zomervakantie in Sardinië.

Meer info over de safari tent vind je hier
Meer info over de camping vind je hier

&SUUS Glamperen in Frankrijk - Tendi - ensuus

 

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.