Mooi makkelijk | Kringloop opknapper

 

&SUUS | Mooi Makkelijk | dev.fernieweb.com/suus |

Kringloop geluk & Mooi Makkelijk
Wie mij volgt op Instagram weet dat ik enorm fan ben van de kringloop. Heerlijk om te struinen naar dat een mooie (opknap) item of een aanvulling van mijn vintage roze servies.  De combinatie van kringloop, vintage en nieuw zorgt voor mij de ideale combinatie voor een eigen stijl in je interieur. Afgelopen week ging ik naar mijn favoriete kringloop winkel met een duidelijke missie: we misten nog 1 eetkamer stoel na onze ‘stoelendans’  van een tijdje terug.

&SUUS | Mooi Makkelijk | dev.fernieweb.com/suus |

Mooi Makkelijk
En daar stond hij hoor, een Windsor model voor een paar euro. Echt bijna te perfect om waar te zijn. Er staan nl. al 2 soortgelijke spijl stoelen in het roze en aubergine aan onze eettafel. De verf was er alleen op sommige punten een beetje vanaf en ik vond de grijze kleur mooi, maar te koel grijs. Ideaal project voor een nieuwe Flexa opdracht met de Mooi Makkelijk verf. Flexa Mooi en makkelijk is een lak waarmee meubels in een handomdraai opknapt. Geen grondverf nodig en snel klaar. Dat klinkt als een Suus product. Grote stappen snel klaar!

Challenge binnen 1 dag klaar
Om te zien of het echt zo makkelijk was, wilde ik testen of ik stoeltje binnen 1 dag kon opknappen. Ik koos dan ook voor de kant en klare kleur ‘ Warm Grijs’ van de Flexa Mooi Makkelijk lijn. Nog steeds een grijs, maar met een warmere ondertoon die beter aansluit bij onze keuken, kast en schuifdeur.

Wat heb je nodig:
 • Af lakroller
 • Verfbakje
 • Klein kwastje
 • Ontvetter
 • Schoonmaak doekjes
 • Fijn schuurpapier

&SUUS | Mooi Makkelijk | dev.fernieweb.com/suus |

Stappen:
 • 09.30 uur – Stoel gereinigd en ontvet met Marcs reiniger.
 • Licht opgestuurd met schuurpapier met lichte korrel.
 • Opnieuw afnemen en ontvetten met Marcs reiniger.
 • De verf goed door roeren.
 • 10.00 uur – De grote oppervlaktes deed ik als eerste met de lakroller, daarna de spijlen met een kwastje.
 • 6 uur laten drogen
 • 16.00 uur – Opnieuw licht opschuren met schuurpapier met lichte korrel.
 • Afnemen met reiniger
 • Alles voor een 2e keer verven

&SUUS | Mooi Makkelijk | dev.fernieweb.com/suusEindresultaat: Echt makkelijk!

Binnen een dag had ik mijn nieuwe eetkamer stoel. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Als je de eind foto ziet, zie je misschien qua kleur niet zoveel verschil, maar deze warme grijs past zoveel beter. Het doorbreekt ook de kleurrijke stoelen, maar heeft verbinding qua kleur met de kast en keuken. Daarnaast komen de spijlen terug aan de andere kant van de tafel, waardoor het geheel in balans is gebleven.

Voor deze ‘chaotische-grote-stappen-snel-klaar-met-altijd-te-weinig-tijd’ doe-het-zelfer echt het ideale product. PS. Ik begreep later dat je alle kleuren verf kunt laten mengen in deze Flexa Mooi Makkelijk lijn, dus ik weet zeker dat ik dit product vaker ga gebruiken. Want naast meubels, heb je de verf ook voor vloeren & trappen, deuren & kozijnen en keukenkasten. What’s next? 🙂

&SUUS | Mooi Makkelijk | dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Mooi Makkelijk | dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Mooi Makkelijk | dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Mooi Makkelijk | dev.fernieweb.com/suus | Deze post is in samenwerking gemaakt met Flexa.

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.