Zeggen tulpen iets over je persoonlijkheid?

&SUUS | Lente in huis met tulpen | Ensuus flowers

Hallo lente, hallo tulpen
Tulpen, voor mij het ultieme lentegevoel. Ik kan dus serieus uitkijken naar het moment dat je de eerste tulpen kunt kopen. Het gevoel dat de lichtere en zonnige dagen er aan komen en we de saaie, donkere maanden achter ons kunnen laten. Zo’n vrolijk gekleurde bos van de wekelijkse markt, daar wordt je toch blij van?

Tulpen die iets zeggen over je persoonlijkheid?

Heerlijk om ook foto’s van te maken met zoveel kleur. En terwijl ik mij verlies in het maken van deze foto’s, bedacht ik mij waarom ik die tulpen in het bijzonder toch zo’n mooie bloem vindt. Nou misschien omdat hij wel iets zegt over mijn eigen persoonlijkheid. Met zo’n bos tulpen haal je namelijk direct de gezelligheid en vrolijkheid in huis. Haha 🙂

&SUUS | Lente in huis met tulpen | Ensuus flowers

Nee, zonder gekheid (zou mijn oma zeggen) Waarom vind ik een tulp zo mooi?

1. Ze komen zo mooi uit met verschillende kleuren in een grote bos. Dat klinkt misschien ‘voor de hand liggend’ ,maar dat heb ik met andere bloemsoorten echt veel minder. Dan hou ik het liever bij 1 kleur of een soortgelijke kleur (ton sur ton)

2. Je hebt verschillende soorten. Waardoor je alleen tulpen in huis kunt hebben, maar ze wel allemaal anders zijn. Denk aan de Franse tulp, parkiettulp of de Hollandse tulp.

3. Met tulpen kun je ook wat meer doen, dan alleen in een vaas zetten. Tulpenstelen kunnen eenvoudig in bijzondere vormen worden gebogen. Zie hier ook  een eerder blog, waarin ik dat zelf deed. Het maakt daarbij niet uit welke soort tulp je daarvoor gebruikt. De truc is om de tulp ‘droog te leggen’. Door de bloem een nachtje geen water te geven, wordt de tulp slap en zeer buigzaam. Als je de tulp in de gewenste vorm hebt gebogen, geef je weer water. De tulp behoudt dan de ‘gebogen’ vorm. Tip: Probeer dit eerst even met 1 tulp.

4. Tulpen zijn voor mij de enige bloemen die ik prachtig vind als ze bijna zijn vergaan. Vooral Franse tulpen. Dat gevoel voor drama, hoe ze er dan bij hangen en alle kanten op schieten. Call me weird, maar ik vind dat dus echt zo mooi.

Eigenwijs en imperfect
Maar waar ik het meest van gecharmeerd ben? Dat deze bloem super eigenwijs is. In tegenstelling tot andere bloemsoorten, groeit de tulp nog zeker 2 cm door in de vaas. Hierdoor krijg je nooit stijf boeket en is het net niet zo clean en perfect allemaal. Hmmmmm….misschien zegt het toch wel iets over je persoonlijkheid 🙂

&SUUS | Lente in huis met tulpen | Ensuus flowers &SUUS | Lente in huis met tulpen | Ensuus flowers Tips om extra lang te genieten

  • 1. Zet tulpen in een ruime vaas met koud water. De stelen houden ervan om wat ruimte te hebben.
  • 2. LET OP! Hou regelmatig in de gaten of je tulpen niet droog  staan en nieuw water nodig hebben.
  • 3.Het is een fabel dat een speldenprik onder de bloem voorkomt dat een tulp gaat hangen, het is alleen maar slecht voor de bloem.
  • 4.Zet tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij de verwarming.
  • 5.Vermijd rijpend fruit in de buurt van de tulpen. Net als bij alle andere bloemen zal het ethyleengas dat daarbij wordt geproduceerd de tulp sneller doen verouderen.

 

&SUUS | Lente in huis met tulpen | Ensuus flowers

&SUUS | Lente in huis met tulpen | Ensuus flowers

&SUUS | Lente in huis met tulpen | Ensuus flowers

 

&SUUS | Lente in huis met tulpen | Ensuus flowers

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.