Project tuin: opleuken met Hortensia’s

 

&SUUS | Project tuin | Opleuken met hortensia's | ensuus

Project tuin, een zware bevalling
Om een heel lang verhaal kort te maken. Onze tuin verzakt mega. We hebben nu al een op/afstapje 3 x hoger gemaakt om onze tuin in te stappen i.p.v. vallen. We hebben geen zin om de hele boel om de 5 jaar te verhogen, dus hebben we inmiddels wat drastischere plannen. Heien, en vanuit daar ook weer opbouwen, met als klapper een veranda dwars aan ons huis. Ik kan niet wachten…

Maar goed zo ver is het nog lang niet en in de tussentijd zitten wij met een tuin, waar we niet al teveel energie in willen steken. Dus leuken we hem richting de zomer nog wat op. Manden werden gevuld met bamboe en in onze potten wilden we bloeiers, om het nog even wat meer aan te kleden en gezelliger te maken. We gingen voor de hortensia’s, met haar grote, rijke bloemen.

&SUUS | Project tuin | Opleuken met hortensia's | ensuus

Wit, witter witst
Je zou het niet zeggen (denk dat de meeste op roze zouden gokken) maar de witte Hortensia is mijn favoriet. De grote, witte bloemen in combinatie met het groen en zwart/grijs in de tuin, altijd mooi. En aangezien ik op een mooie dag ook altijd het e.a. naar buiten sleep aan accessoires, komen de rustige, witte bloemen zo juist mooi uit. Op de beige/zandkleurige eettafel met witte stoelen,  vulde ik wel een bamboe bak met kleurrijkere rood/roze hortensia’s.

Tips voor witte hortensia’s
Goed om te weten als je net zoals ik van witte hortensia’s houdt: Witte hortensia’s kunnen zeker tegen de zon. Alleen als ze de hele dag in de volle zon staan,kunnen de bloemen verkleuren. Zij staan dus het liefste op een plek met in de ochtend of namiddag zon.
Meer tips voor hortensia’s kun je hier vinden.

Onze tuin ziet er direct een stuk gezelliger uit. Deze zomer kunnen we nog overbruggen en waarschijnlijk beginnen we eind zomer/begin najaar met het echte werk. Keep u posted.

&SUUS Project Tuin | Hortensia's Hortensia | ensuus

&SUUS | Project tuin | Opleuken met hortensia's | ensuus

&SUUS | Project tuin | Opleuken met hortensia's | ensuus &SUUS | Project tuin | Opleuken met hortensia's | ensuus

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.