Een verrassing met Cafe Latte voor Evie, of toch niet?

Flexa Cafe Latte Humble Blush Meisjes kamer Bohemian kinderkamerKen je dat verhaal van die ouders die een verrassing voor hun dochter hadden toen ze een paar dagen weg was?

Dat was de bedoeling. Evie haar kamer opknappen met de kleur Cafe Latte van Flexa + een leuk nieuw behangetje en andere indeling. Hier kun je haar oude kamer zien. Evie ging een paar dagen met een vriendinnetje mee op vakantie en als ze terug zou zijn zou alles af zijn. In de praktijk liep dat even iets anders. We zijn dus nog niet helemaal klaar (vandaag komt ze thuis) want we hadden wat tegenslagen. Het leek mij ook weleens goed omdat ook te delen. Let’s keep it real noemen ze dat toch tegenwoordig? 😉

Wat ging er wel goed?

Stap 1  Moodboard 1

 | Zoals altijd start ik altijd met een moodboard. Dat kan een Pinterest bord zijn of wat plaatjes uit tijdschriften. Dit proces was ik al een tijd geleden gestart, om steeds wat moodboards aan Evie te laten zien. Ik had iets  voor ogen en dacht aan iets opvallends en vooral iets anders. Alles wat ik liet zien, vond mevrouw niets. Te druk, te fel of te ouderwets kreeg ik te horen.  Toen realiseerde ik mij dat ik dat ‘anders’ ook niet echt voor haar deed, maar meer voor mezelf om te laten zien dat ik ook andere stijlen kan creëren..(I know, heel suf…maar wel de waarheid)

Flexa Cafe Latte Humble Blush Meisjes kamer Bohemian kinderkamer

Stap 2 FLEXA Creations | De brochure van Flexa Creations is wel echt een hele handige, want daar staan alle kleuren in (met voorbeelden en mix&match voorbeelden). Ik vroeg Evie al een tijd geleden om de kleuren aan te wijzen die zij dan mooi vond. Alle nude en lichtroze kleuren dus 🙂 (van wie zou ze het hebben?)  Wie hield ik voor de gek. Zij vind dat mooi, ik vind dat mooi….waarom zo moeilijk doen?

Stap 3 LIVE Moodboard | Deze stap vind ik altijd een hele fijne. Vanuit je eerste moodboard + kiezen van de kleuren heb je al een duidelijke richting. Dan maak ik graag een ‘live moodboard’.

Live Moodboard: Hier leg ik alle spulletjes, kleuren of materialen bij elkaar die ik voor ogen heb en terug wil laten komen.

Het is ook altijd fijn als je al een uitgangspunt hebt. In dit geval het Jungle Blush behangetje van May & Fay met roze panter achtige print. Daarnaast wilde ik wit (alle meubels van Evie zijn wit en blijven) rotan en goud terug laten komen. En het dekbedovertrek en sprei die ik had gekocht.

Flexa Cafe Latte Humble Blush Meisjes kamer Bohemian kinderkamer

 

Stap 4 Kleuren Testen | Cafe Latte + Humble Blush + Rich Butterscotch
Als je de mogelijkheid hebt, altijd de kleuren testen. Een kleur op een muur kan zooooo verschillend zijn! Ik koos de kleuren die Evie had uitgekozen: Cafe Latte en Humble Blush, ook nam ik Rich Butterscotch mee (omdat ik die zo mooi bij het behang en het rotan vind passen) maar uiteindelijk heb ik die niet getest. Want weer gevalletje ‘vind ik mooi, maar Evie niet’. De 2 kleuren naast het behang en koos voor Cafe Latte (omdat ik het met Humble Blush wel heel roze vond worden allemaal)

Flexa kleurtester

Tot hier ging het goed 🙂

Stap 5 Voorbereiden – Behang verwijderen

Nou hier ging het dus mis 🙂 Bij het verwijderen van het ‘ Wiebertjes behang’ bleek er een onwijze scheur in de muur te zitten. En deze muur wilden we juist een kleur geven ipv opnieuw behangen. Daarnaast laat het stucwerk in de hoeken ook af, waardoor je er niet mooi strak op kunt verven. Dus….moet er opnieuw gestuct worden, voordat er behangen en geschilderd kan worden. Daar ging ons plan! Plan B, zoveel mogelijk afmaken zodat Evie niet in een verbouwing terecht komt.

schilderen boho spiegel

Stap 6 – Schilderen
Voor de muur had ik een pot van 10 liter, maar het was dus ook de bedoeling dat we de lange muur zouden doen. We plakten wel alles al af en schilderen het kleine muurtje wel alvast in Cafe Latte muurverf. De tape zo snel mogelijk verwijderd toen de verf nog nat was. Dit moet je overigens altijd doen, maar wij waren nu extra snel omdat we bang waren dat er anders nog meer muur mee kwam. Schilderen deden we met een muurroller en een klein kwastje voor de hoekjes. Opdrogen en klaar.  Wat een prachtige rustige kleur, dat maakt gelijk een hoop goed! 

Stap 7 – Afstylen 
En dan begint mijn favoriete onderdeel, het afstijflen van de kamer. Tip: Dat is dat kinderspel met het Live Moodboard (stap 3 ) en de kleuren uit de Flexa brochure (stap 2). Je weet nu precies voor welke materialen en kleuren je kunt gaan kijken. Ik heb zoveel mogelijk spulletjes hergebruikt uit andere kamers (een voordeel als je dus in dezelfde stijl blijft, thank you Evie 🙂 maar het hoeslaken (die met schelpjes) hartjes spiegel, poef en marrokaanse kussen zijn wel nieuw. Hieronder heb ik vermeld waar alles vandaan komt.

Flexa Cafe Latte Meisjes kamer Bohemian kinderkamer Swedish Linnen

Wordt vervolgd
Het is dus nog niet helemaal af en we hebben maar besloten om het dan ook maar echt goed aan te pakken. Dus als we weer tijd hebben, gaan we alles schilderen. Dus de vloer, gordijnen, wordt alles weer gerepareerd en dan de rest van de muren schilderen en behangen.

Voor Evie hoeft dat trouwens niet eens. Die vond dit al helemaal mooi. Vooral haar bed in een hoek was ze heel blij mee en de kleur op de muur vond ze oprecht prachtig (en gezellig zei ze) Het was dus een halve missie ipv een hele, maar hij is wel geslaagd!

Dit blog is in samenwerking gemaakt met Flexa.

 

Producten:
Jungle Blush behang: May and Fay
Ronde poef, hartje kussen en Marrokaans kussen: Noamay Living
Schelpjes hoeslaken van Swedish Linnen: Littedreamers.nl

 

Flexa Cafe Latte Humble Blush Meisjes kamer Bohemian kinderkamer

Flexa Cafe Latte Humble Blush Meisjes kamer Bohemian kinderkamer

Flexa Cafe Latte Humble Blush Meisjes kamer Bohemian kinderkamer

Meisjes kamer Bohemian kinderkamer

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.