En de kleur is? Flexa Kleur van het Jaar

Tadaaaaaa….misschien al gezien op mijn Instagram (stories) of op die van Flexa of andere bloggers, maar vandaag werd de Kleur van het jaar van Flexa bekend gemaakt. Dit keer kregen we dit leuke nieuws te horen op een geweldig mooi gestyled (door Souraya Hassan van Bintihome) Brasserie Buitenhuis.

Elk jaar deel ik direct deze kleur en ga er meestal ook zelf mee aan de slag.Eerdere blogs hierover kun je hier vinden. Vorig jaar waren  het bijvoorbeeld ‘Spiced Honey’ en het jaar ervoor ‘Heartwood’, beide wat uitgesproken kleuren. Dit jaar een rustigere en meer veelzijdigere kleur, die mensen makkelijker zullen toepassen denk ik.  De kleur van het jaar 2020 is geworden…

Tranquil Dawn: De rust en en helderheid die perfect de sfeer van 2020 weerspiegelt.

En dan is natuurlijk de eerste vraag: Suus wat vind je ervan?

Tja, ik vind echt alle kleuren wel zo’n beetje mooi, het ligt er maar net aan hoe je het toepast. Dit is een hele mooie subtiele, rustige kleur, die heel makkelijk toepasbaar is. Voor verschillende mensen, stijlen en kamers. Het is meer een basiskleur i.p.v. een uitgesproken accentkleur.  Een kleur die veel mensen aan zal spreken en die we dan ook veel terug gaan zien. Niet iedereen durft kleur toe te passen in huis, dus voor deze mensen is dit ook een hele fijne kleur om mee te beginnen.

Flexa kleurenpalet bi kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn

De 4 kleurpaletten (handig om zelf toe te passen!)
Deze kleur matched super goed met andere kleuren en dus uitermate geschikte om als verbindingskleur te gebruiken in ruimtes. En wat ik het allerleukste vind aan de bekendmaking van de kleur van het jaar?  De kleurpaletten die erbij worden bedacht! Dat vind ik nu echt inspirerend en zeker de fotografie en settings die ze hiervoor elk jaar maken.

Tip:
Vind je het moeilijk om kleuren te combineren, dan zijn deze kleurpaletten echt super handig.

Flexa kleurenpalet bi kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn

 

Mijn favorieten
Ook dit jaar weer 4 kleurpaletten, waarbij ik heel blij werd van de Tranquil Dawn (linksboven op bovenstaande plaatje) samen met de Greyed Green (direct onder Tranquil Dawn)  / of de Forest Song linksonder en dan met Cheeky Chestnut (die oranje/bruin) of Autumn gold (rechtsonderin)  als accentkleurtje. Ik heb tijdens het event deze kleuren een beetje bij elkaar gezet (zie foto hieronder) en ik zeg => mooie combinatie voor ons nieuwe kleine huisje op de camping 🙂

Ensuus favoriete kleuren bij kleur van het jaar tranquil dawn

En deze stijlkamer hieronder met de kleuren van het Creativity palet vond ik ook heel mooi. Zo zie je maar dat je de rustige Tranquil Dawn dus ook in wat spannendere combinatie van kleuren kunt gebruiken.

Ensuus favoriete kleuren bij kleur van het jaar tranquil dawn

Hieronder vind je de 4 paletten, benieuwd waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Flexa Tranquil Dawn kleurpalet careFlexa Tranquil Dawn kleurpalet playFlexa Tranquil Dawn kleurpalet meaningFlexa Tranquil Dawn kleurpalet Creativity

 

&SUUS Flexa kleurenpalet bi kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn &SUUS Flexa kleurenpalet bi kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn &SUUS Flexa kleurenpalet bi kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn &SUUS Flexa kleurenpalet bi kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn &SUUS Flexa kleurenpalet bi kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn &SUUS Flexa kleurenpalet bi kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.