&SUUS in de media: Alphens.nl

EnSuus in de media Alphens Alphens.nl

 

Afgelopen week stond ik met een heel leuk interview in het ALPHENS ( Alphens.nl) dagblad. Een mooie afsluiter van dit succesvolle, maar bewogen jaar. Sara de Waal (saraschrijft.nl)  interviewde mij over mijn successen, keuzes en dromen. Het gehele interview (pdf) zie kun je hier vinden en hieronder vind je de tekst.

EnSuus in de media Alphens Alphens.nl

Interieurstyliste Suzanne de Jong maakte de keuze om alleen te doen wat goed voelt.
‘Persoonlijkheid staat voor mij centraal!’

Suzanne de Jong is oprichter van &SUUS interieuradvies én het &SUUS blog en Instagram-account. Dat laatste is zeker het vermelden waard, omdat het kleurrijke account al meer dan vijftigduizend volgers heeft. Wat is het geheim van Suzannes succes?

Het meisje op de VT Wonen Beurs

Suzanne de Jong was als kind hét stereotype van een interieurstyliste in de dop: ze las het blad VT Wonen, knipte interieurfoto’s uit en veranderde om de haverklap de inrichting van haar kamer. ‘Al jong ging ik naar de VT Wonen-beurs, twee dagen achter elkaar. Die stylisten daar waren mijn idolen!’ Toch werkte Suzanne jarenlang bij de ABN Amro. ‘Het begin van de verandering was mijn interieurblog. Dat blog werd al snel populair, waardoor ik het interieurwereldje inrolde. Ik mocht bijvoorbeeld schrijven voor het tijdschrift 101 Woonideeën, en onbekende mensen begonnen mij steeds vaker om interieuradvies te vragen. Dat was voor mij de aanleiding om – naast mijn werk bij de bank – een opleiding tot erkend interieurstylist te doen. Na mijn zwangerschapsverlof maakte ik de keuze om me volledig op mijn eigen bedrijf te richten.’

Alleen maar leuk werk doen
&SUUS beleefde in 2012 een vliegende start. ‘Sociale media werden steeds groter, daarom werd ik naast mijn blog steeds actiever op Instagram. Hierdoor nam mijn bekendheid snel toe.’ In haar blogs en op Instagram combineert Suzanne het zakelijke met het persoonlijke. ‘Toen ik bij ABN Amro wegging heb ik tegen mezelf gezegd: Ik wil alleen nog maar leuk werk doen. Voor mij betekende dat dat het combineren van interieur en privé. Je ziet dus niet alleen foto’s van stijlen die mij aanspreken, maar allerlei dingen die ik leuk vind: lekker eten, mooie reizen, en ook mijn kinderen. Ik ben nou eenmaal een open boek.’ Of haar kinderen het niet erg vinden om in de picture te staan? ‘Nee hoor! Mijn dochter wil later zelfs een bekend Youtuber worden. Daarvoor is ze voorlopig -gelukkig- nog even te jong.’

Niet alleen maar roze
Zoals te zien is op haar foto’s is Suzanne gek op roze. Maar wie denkt dat ze veel roze interieurs ontwerpt, heeft het mis. ‘Mijn stagiair heeft een overzicht gemaakt van mijn adviezen, waaruit bleek dat ik maar twee keer voor roze heb gekozen! De meest gebruikte kleur was groen. Dat komt omdat ik geen ontwerpen maak die mij passen, maar die bij de klanten passen. Mijn interieuradviezen zijn daarom nooit hetzelfde, omdat personen nooit hetzelfde zijn. Als er een stel langskomt waarvan de man breed gaat zitten en een stoere uitstraling heeft, dan denk ik bijvoorbeeld: ‘Die zit niet te wachten op een popperig krukje naast de bank, die wil een robuuste salontafel waar hij zijn biertje op kan zetten.’ Het belangrijkste is dat een interieur bij je past, dat het eigen is. Je kunt wel naar een winkel gaan en daar een complete showopstelling kopen, maar dan heeft dat interieur niets met jou persoonlijk te maken.’

Dromen
Suzanne heeft veel dromen, waarvan ze er al een hoop heeft waargemaakt. Zo heeft ze samen met twee andere bekende interieurbloggers een collectie producten ontworpen voor Kwantum, van servies tot lampen. ‘Het is natuurlijk supergaaf om je eigen ontwerpen in de winkel te zien staan, met een grote afbeelding van je eigen hoofd erbij! Het was een fijne samenwerking waarbij ik bijzonder veel vrijheid kreeg. Op een gegeven moment twijfelde tussen twee kleuren. Toen ik Kwantum vroeg welke kleur het meest commercieel was, kreeg ik te horen: maakt niet uit, wat jij het mooiste vindt!’ Een andere droom die in vervulling is gegaan is het organiseren van een interieur-inspiratiereis naar het Zuid-Italiaanse Puglia. In de toekomst volgen waarschijnlijk meer inspiratiereizen, naar verschillende landen. Ook wil Suzanne zich meer oriënteren op het inrichten van B&B’s en kleine hotels. ‘Het liefst in het buitenland. Tenslotte ben ik begonnen met het geven van workshops, cursussen en advies aan startende interieurstylisten. Dat wil ik verder uitbouwen. Dus over een tijdje kun je misschien naar de &Suusschool!

 

Publicatie: December 2019 Alphens dagblad van Alphens.nl
Tekst: Sara de Waal
Foto Alphens.nl: Hans Doderer
Foto onder: Beate Vieth Beetjehome

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.