Retro of vintage behang? Ik ben er gek op. Door mijn werk als interieurstylist merk ik dat  ‘oudere’ woonspullen  mij sowieso veel meer zijn gaan interesseren. Misschien komt het doordat ik zoveel zie vanwege mijn werk, dat ik een beetje verzadigd ben? Maar wat vind ik er nu leuk aan?
1) Voor dit soort dingen moet je meer je best doen. Je moet echt zoeken en je kunt niet gewoon direct iets bestellen.
2) Het wordt vaak niet meer geproduceerd, dus uniek!
3) Mijn fantasie slaat altijd op hol bij oude spulletjes. In wat voor een soort huis zal dit gestaan hebben, wie had er zo’n behangetje thuis en op welke kamer?

Schatzoeken

Toen we vorig jaar de slaapkamer een opfrisbeurt gaven (zie hier) Ging ik op zoek naar een bijzonder behangetje voor het kleine muurtje ernaast. Het struinen (online en offline) voor iets specifieks met een combi van kleuren? Leukste om te doen! Soort schat zoeken, zo voelt dat. Ik was dan ook super blij toen ik dit lieve behangetje had gevonden, die echt alle kleuren van de slaapkamer had. Het poeder nude achtige van de wand en het dekbed, inclusief een beetje lichtroze van de sprei en kussens. En goed nieuws, want er was genoeg voor het muurtje. Dat is natuurlijk altijd nog maar de vraag bij vintage behang. Ik bestelde het direct.

Onder het stof
Dat is dus inmiddels bijna een jaar geleden! Iets met de loodgieter waarbij het thuis ook nog lekt 😉 Het kwam er maar niet van. Net zoals het behang van Evie wat we ook al in huis hadden, maar er naast lag te verstoffen. Afgelopen week kwam er eindelijk een behanger. Mijn tip voor als je met oud/retro/vintage behang aan de slag gaat, huur een kenner in. Het papier is zo fragiel, maar het zit er nu echt super strak op!

Te tuttig?
Uiteindelijk hebben we i.p.v. de slaapkamer de overloop het behangetje gegeven. We zijn allebei echt heel erg gelukkig met onze slaapkamer en was bang dat het toch wel erg druk zou worden. En te tuttig bij al de kleurige muur. De overloop was voorheen helemaal wit en stak best wel af, met alle kleurrijke aangrensde kamers.

Eindresultaat
De overloop is echt een gezellige plek geworden en ik vind zelf dat het kastje beter tot zijn recht komt. Het heeft zijn lichtheid en frisheid behouden en verbind alle kamers nu meer met elkaar.

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.