Antwoord op 2 meest gestelde vragen | DIY hoofdbord slaapkamer

&SUUS | DIY Bedombouw hoofdbord | Roze in de slaapkamer

“Hoe heb je jouw hoofdbord / bedombouw in de slaapkamer gemaakt?”
en: “Welke kleur heb je gebruikt in de slaapkamer?”
Vandaag antwoord op de 2 meest gestelde vragen het afgelopen jaar.
Deze vragen zit wekelijks wel een paar keer in mijn mailbox of Instagram privé berichten. Nu eindelijk eens een blog met de antwoorden. Wil je zelf aan de slag? In dit blog vind je de uitleg.
Welke kleur op de muur?
Om maar gelijk met de makkelijkste vraag te beginnen. De kleur achter de bedombouw is (na lang zoeken van mijn kant) uiteindelijk Pyramide van de kleurkaartjes van Praxis geworden. Deze heb ik laten mengen in Flexa Creations extra mat. Let op, andere bouwmarkten hebben ook kaartjes met dezelfde naam, maar dit is een heel andere kleur.

Maar de kleur ziet er bij jou heel anders uit?!

Let op met kleur!

Wel even een duidelijke kanttekening van mijn kant, want als interieuradviseur moet ik er wel bij zeggen dat deze kleur HEEL anders kan uitpakken op jouw muur.  Dit komt door verschillende aspecten waarbij we in een interieurplan of kleuradvies ook rekening mee houden. Denk aan bijvoorbeeld:

  • — Ligt de muur waar de kleur op komt op het noorden of zuiden? (dit kan een wereld van verschil zijn, doordat noorden veel koeler is dan zuiden)
  • — Welke omgevingskleuren zijn er nog meer? Wij hebben een witte vloer en zandkleurig bed. Mocht je nou een donkere vloer hebben en grijs bed, dan komt dit ook  weer heel anders over.
  • En zo zijn er nog wel meer zaken waar je rekening mee moet houden.

Tip!

Het is dus niet zo dat de kleur die je ergens online vind, exact zo wordt als bij jou thuis. Haal dus zeker eerst even staaltjes en het liefst een test potje. Kom je er niet uit, dan is het altijd verstandig om een interieurstylist mee te laten kijken 🙂

&SUUS | DIY Bedombouw hoofdbord | Roze in de slaapkamer

Bedombouw DIY
Een ander onderwerp waar vaak vragen over gesteld worden is onze bedombouw. Ik liet hem voor het eerst hier zien, maar heb eigenlijk nooit uitgelegd hoe we dit hebben gemaakt. En precies daar gaan de vragen over. Tijd voor een korte uitleg:
Afmetingen bedombouw:
Ombouw (H/L/D) 1.35 x 230 x 45 cm
Nis (H/L/D) 20 x 100 x 22
Vanaf bovenkant nis tot einde bedombouw zit 17cm
D(o)I (t)Y (ourself) HOOFDBORD / BEDOMBOUW

Houten frame

Voor het hoofdbord hebben we een frame gemaakt van houtwerk. Ik wilde er graag een nisje in hebben, dus dat maakt het iets uitdagender. Ook hebben we aan de zijkanten stopcontacten laten maken en mogelijkheid tot lichtpunten. Ik heb alleen nog steeds niet de juiste lampjes gevonden, dus het klopt dat je deze nog niet ziet.

Stucwerk
Het houten frame voor het hoofdbord is voorzien van houten platen, waarover heen gestuct is. Wij hebben er voor gekozen om het framewerk te stucen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een houten ombouw te nemen.

Tekst gaat door onder de foto:

&SUUS | DIY Bedombouw hoofdbord | Roze in de slaapkamer

Stylingplek
Nu we de muur achter het gestucte muurtje roze hebben geschilderd, valt het hoofdbord nog meer op. Ik ben er nog steeds heel erg blij mee en vind het de ideale plek om (zonder gaten te boren) af te wisselen met accessoires, prints en kunst.
Ik hoop dat ik hiermee jullie vragen heb kunnen beantwoorden. Vragen over de aankleding en beddengoed kun je hier terugvinden.

NB: Ik zou het super leuk vinden om onder deze post (met vermelding als je wilt) of op Instagram stories een overzicht te maken met de verschillende muurtjes in deze kleur of zo’n zelfde soort hoofdbord. Zodat dit anderen ook weer inspireert en we goed kunnen laten zien, dat kleur overal net eventjes wat anders uitpakt. Heb jij een foto? Deel hem via Instagram met mij, of mail mij op suzanne@dev.fernieweb.com/suus.

&SUUS | Hoofdbord en roze in de slaapkamer _ensuus

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.