Antwoord op 2 meest gestelde vragen | DIY hoofdbord slaapkamer

&SUUS | DIY Bedombouw hoofdbord | Roze in de slaapkamer

“Hoe heb je jouw hoofdbord / bedombouw in de slaapkamer gemaakt?”
en: “Welke kleur heb je gebruikt in de slaapkamer?”
Vandaag antwoord op de 2 meest gestelde vragen het afgelopen jaar.
Deze vragen zit wekelijks wel een paar keer in mijn mailbox of Instagram privé berichten. Nu eindelijk eens een blog met de antwoorden. Wil je zelf aan de slag? In dit blog vind je de uitleg.
Welke kleur op de muur?
Om maar gelijk met de makkelijkste vraag te beginnen. De kleur achter de bedombouw is (na lang zoeken van mijn kant) uiteindelijk Pyramide van de kleurkaartjes van Praxis geworden. Deze heb ik laten mengen in Flexa Creations extra mat. Let op, andere bouwmarkten hebben ook kaartjes met dezelfde naam, maar dit is een heel andere kleur.

Maar de kleur ziet er bij jou heel anders uit?!

Let op met kleur!
Wel even een duidelijke kanttekening van mijn kant, want als interieuradviseur moet ik er wel bij zeggen dat deze kleur HEEL anders kan uitpakken op jouw muur.  Dit komt door verschillende aspecten waarbij we in een interieurplan of kleuradvies ook rekening mee houden. Denk aan bijvoorbeeld:

 • — Ligt de muur waar de kleur op komt op het noorden of zuiden? (dit kan een wereld van verschil zijn, doordat noorden veel koeler is dan zuiden)
 • — Welke omgevingskleuren zijn er nog meer? Wij hebben een witte vloer en zandkleurig bed. Mocht je nou een donkere vloer hebben en grijs bed, dan komt dit ook  weer heel anders over.
 • En zo zijn er nog wel meer zaken waar je rekening mee moet houden.

Tip!
Het is dus niet zo dat de kleur die je ergens online vind, exact zo wordt als bij jou thuis. Haal dus zeker eerst even staaltjes en het liefst een test potje. Kom je er niet uit, dan is het altijd verstandig om een interieurstylist mee te laten kijken 🙂

&SUUS | DIY Bedombouw hoofdbord | Roze in de slaapkamer

Bedombouw DIY
Een ander onderwerp waar vaak vragen over gesteld worden is onze bedombouw. Ik liet hem voor het eerst hier zien, maar heb eigenlijk nooit uitgelegd hoe we dit hebben gemaakt. En precies daar gaan de vragen over. Tijd voor een korte uitleg:
Afmetingen bedombouw:
Ombouw (H/L/D) 1.35 x 230 
Nis (H/L/D) 20 x 100 x 22
Vanaf bovenkant nis tot einde bedombouw zit 17cm
D(o)I (t)Y (ourself) HOOFDBORD / BEDOMBOUW

Houten frame
Voor het hoofdbord hebben we een frame gemaakt van houtwerk. Ik wilde er graag een nisje in hebben, dus dat maakt het iets uitdagender. Ook hebben we aan de zijkanten stopcontacten laten maken en mogelijkheid tot lichtpunten. Ik heb alleen nog steeds niet de juiste lampjes gevonden, dus het klopt dat je deze nog niet ziet.

Stucwerk
Het houten frame voor het hoofdbord is voorzien van houten platen, waarover heen gestuct is. Wij hebben er voor gekozen om het framewerk te stucen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een houten ombouw te nemen.

Tekst gaat door onder de foto:

&SUUS | DIY Bedombouw hoofdbord | Roze in de slaapkamer

Stylingplek
Nu we de muur achter het gestucte muurtje roze hebben geschilderd, valt het hoofdbord nog meer op. Ik ben er nog steeds heel erg blij mee en vind het de ideale plek om (zonder gaten te boren) af te wisselen met accessoires, prints en kunst.
Ik hoop dat ik hiermee jullie vragen heb kunnen beantwoorden. Vragen over de aankleding en beddengoed kun je hier terugvinden.

NB: Ik zou het super leuk vinden om onder deze post (met vermelding als je wilt) of op Instagram stories een overzicht te maken met de verschillende muurtjes in deze kleur of zo’n zelfde soort hoofdbord. Zodat dit anderen ook weer inspireert en we goed kunnen laten zien, dat kleur overal net eventjes wat anders uitpakt. Heb jij een foto? Deel hem via Instagram met mij, of mail mij op suzanne@ensuus.nl.

&SUUS | Hoofdbord en roze in de slaapkamer _ensuus

6 Comments

 1. Susanne 3 juli 2020

  Hoii!
  Ik ben echt ontzettend enthousiast over de rotan lamp in jullie slaapkamer, heel gaaf! Mag ik vragen waar jullie deze gekocht hebben? Wij zijn al heel lang opzoek naar een mooie lamp en deze zou onze slaapkamer helemaal compleet maken! Veel dank! Groetjes Susanne

  Beantwoorden
 2. Eline 29 oktober 2020

  Hai, hij is van Bloomingville, deze lamp.

  Beantwoorden
 3. Sharona 14 januari 2021

  Hallo!

  Ik ben superenthousiast over de kleur op jullie muur. Ik zou die kleur willen gebruiken voor een muurtje op de babykamer. Je schrijft dat het de kleur piramide van praxis is, gemengd met Flexa Creations extra mat. Ik vroeg me af welke kleur van Flexa Creations extra mat je hebt gebruikt om de verfkleur piramide van praxis mee te mengen? En heb je dit in een verhouding 1:1 laten mengen?

  Alvast bedankt voor de reactie!

  Groetjes, Sharona

  Beantwoorden
  • &SUUS 30 maart 2021

   Ja klopt. Flexa Creations extra mat 1 op 1 Groetjes

   Beantwoorden
 4. Cécile 30 maart 2021

  Wat een ontzettend leuk artikel!
  Mag ik vragen waar je prachtige dekbed van is?

  Beantwoorden
  • &SUUS 30 maart 2021

   Natuurlijk. Deze is van de Wehkamp eigen merk. Kleur toffee

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *