Nieuwe bank!
En daar mag zeker een uitroepteken achter, want inmiddels is het 2 jaar geleden dat we op zoek gingen. De Clay Fest Amsterdam hadden we toen al uitgezocht, maar we twijfelden nog over de stof.  En dan zijn er opeens 2 jaar voorbij. Nu ONWIJZE spijt dat we toen niet hebben doorgepakt. Want wat een verschil met onze vorige bank. Deze zit goeddddd! En ligt ook heerlijk. Zoveel beter, zeker met die beroerde rug van mij.

 

Onze uitgangspunten bij het uitzoeken van onze droombank:
Afmeting: Huge!
De mister in huis wilde sowieso weer een stoerdere grote bank i.p.v. 1 op bijvoorbeeld pootjes. Alhoewel ik dat laatste ook heel leuk vind, ben ik het (voor nu)  daar zeker mee eens. Nu Evie en Bram wat ouder zijn, zitten we veel vaker met z’n allen op vrijdag of zaterdagavond op de bank voor familie tv of filmavonden.  Met z’n allen op 1 bank!

COMFORT:  Hernia proof

Na 6 jaar een ‘tijdelijke’ goedkopere bank, wilden we nu een echt lekkere bank. Eentje waar je lekker op kunt zitten en liggen. Eentje die zacht is, maar niet te zacht zodat je niet helemaal wegzakt en waar Oma (en ikzelf 🙂 nog wel makkelijk uit kunnen komen.

Kleur: Niet voor safe!
Met een vorige grijze bank en heeeel veel klanten die in eerste instantie vaak voor grijs kiezen, wilden wij iets anders. Een warmere kleur, die direct meer sfeer geeft. Maar wel eentje die bij ons vloerkleed zou passen. Het vloerkleed werd dan ook een uitgangspunt.

Stof: Aaibaar, minder vlekgevoelig
Het had een reden, dat op onze vorige bank diverse kleedjes lagen 🙂 Vooral Bram had goed zijn best gedaan, op de vilt achtige stof. We zochten dus een stof waar je iets minder op zag en waarbij vlekken makkelijker af te nemen zijn. Ik ben dus echt fan van deze stof. Niet te shiny wat echt velvet heeft, een stuk matter en daardoor wat nonchalanter.

 

Welke is het geworden?
Model Clay Fest Amsterdam met de stof: Royal in kleur 160 Magnolia. De match op alle uitgangspunten.  We zijn er echt ontzettend blij mee! Wel even spannend als hij geleverd wordt; zo’n grotere bank in een opvallender kleur. Maar direct verliefd!  Ons huis blijft heel licht, maar is met de komst van deze heerlijke familiebank gelijk een stuk warmer.

Weg met die kussens!
Ik heb wel direct wat moeten schuiven. Waarschijnlijk herken je het wel? Met de komst van iets nieuws, moet je weer even de balans vinden. De grijze bank hiervoor mocht wel aangekleed worden met kussens en accessoires. Bij deze bank werd dat veel te druk. Dus Orban is blij 🙂 Op deze bank liggen 1 of hooguit 2 kussentjes.

Stijlen met Suus
Daarnaast heb ik alle  lichtroze accessoires weggehaald en daarvoor in de plaats voor wat groen gekozen. Het roze maakte het wel heel zoet en het groen is wat stoerder. Daarnaast is groen ook een wat neutralere kleur en matched weer goed met planten, of bloemen. De Picasso print kon gelukkig blijven hangen. De kleuren in deze print komen door het hele huis zo’n beetje terug. Zo ook in het vloerkleed, waardoor die ‘zalm’ kleur uiteindelijk prima samen gaat met de kleur van de bank. Het uitzoeken heeft even geduurd….maar uiteindelijk dus blij, heel blij! 

In deze blogpost:
Bank: Clay Fest Amsterdam
Picasso print: Etsy
Tafel: Kringloop
Groene kandelaren: uit Marokko
Kussen bloemen rechts: HKLIVING
Kussen links: Tol 14
Ronde vaas vensterbank: Fest 
Vloerkleed: Rozenkelim

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.