Nieuwe bank!

Nieuwe bank!
En daar mag zeker een uitroepteken achter, want inmiddels is het 2 jaar geleden dat we op zoek gingen. De Clay Fest Amsterdam hadden we toen al uitgezocht, maar we twijfelden nog over de stof.  En dan zijn er opeens 2 jaar voorbij. Nu ONWIJZE spijt dat we toen niet hebben doorgepakt. Want wat een verschil met onze vorige bank. Deze zit goeddddd! En ligt ook heerlijk. Zoveel beter, zeker met die beroerde rug van mij.

 

Onze uitgangspunten bij het uitzoeken van onze droombank:
Afmeting: Huge!
De mister in huis wilde sowieso weer een stoerdere grote bank i.p.v. 1 op bijvoorbeeld pootjes. Alhoewel ik dat laatste ook heel leuk vind, ben ik het (voor nu)  daar zeker mee eens. Nu Evie en Bram wat ouder zijn, zitten we veel vaker met z’n allen op vrijdag of zaterdagavond op de bank voor familie tv of filmavonden.  Met z’n allen op 1 bank!

COMFORT:  Hernia proof

Na 6 jaar een ‘tijdelijke’ goedkopere bank, wilden we nu een echt lekkere bank. Eentje waar je lekker op kunt zitten en liggen. Eentje die zacht is, maar niet te zacht zodat je niet helemaal wegzakt en waar Oma (en ikzelf 🙂 nog wel makkelijk uit kunnen komen.

Kleur: Niet voor safe!
Met een vorige grijze bank en heeeel veel klanten die in eerste instantie vaak voor grijs kiezen, wilden wij iets anders. Een warmere kleur, die direct meer sfeer geeft. Maar wel eentje die bij ons vloerkleed zou passen. Het vloerkleed werd dan ook een uitgangspunt.

Stof: Aaibaar, minder vlekgevoelig
Het had een reden, dat op onze vorige bank diverse kleedjes lagen 🙂 Vooral Bram had goed zijn best gedaan, op de vilt achtige stof. We zochten dus een stof waar je iets minder op zag en waarbij vlekken makkelijker af te nemen zijn. Ik ben dus echt fan van deze stof. Niet te shiny wat echt velvet heeft, een stuk matter en daardoor wat nonchalanter.

 

Welke is het geworden?
Model Clay Fest Amsterdam met de stof: Royal in kleur 160 Magnolia. De match op alle uitgangspunten.  We zijn er echt ontzettend blij mee! Wel even spannend als hij geleverd wordt; zo’n grotere bank in een opvallender kleur. Maar direct verliefd!  Ons huis blijft heel licht, maar is met de komst van deze heerlijke familiebank gelijk een stuk warmer.

Weg met die kussens!
Ik heb wel direct wat moeten schuiven. Waarschijnlijk herken je het wel? Met de komst van iets nieuws, moet je weer even de balans vinden. De grijze bank hiervoor mocht wel aangekleed worden met kussens en accessoires. Bij deze bank werd dat veel te druk. Dus Orban is blij 🙂 Op deze bank liggen 1 of hooguit 2 kussentjes.

Stijlen met Suus
Daarnaast heb ik alle  lichtroze accessoires weggehaald en daarvoor in de plaats voor wat groen gekozen. Het roze maakte het wel heel zoet en het groen is wat stoerder. Daarnaast is groen ook een wat neutralere kleur en matched weer goed met planten, of bloemen. De Picasso print kon gelukkig blijven hangen. De kleuren in deze print komen door het hele huis zo’n beetje terug. Zo ook in het vloerkleed, waardoor die ‘zalm’ kleur uiteindelijk prima samen gaat met de kleur van de bank. Het uitzoeken heeft even geduurd….maar uiteindelijk dus blij, heel blij! 

In deze blogpost:
Bank: Clay Fest Amsterdam
Picasso print: Etsy
Tafel: Kringloop
Groene kandelaren: uit Marokko
Kussen bloemen rechts: HKLIVING
Kussen links: Tol 14
Ronde vaas vensterbank: Fest 
Vloerkleed: Rozenkelim

 

 

 

3 Comments

 1. Suus 2 augustus 2020

  Hoi Suzanne, ik heb jullie “nieuwe” bank een tijd geleden opgeslagen omdat ik het een heel mooi parkje vindt. Wij zijn ook op zoek naar een andere. En waar ik inderdaad op pootjes ook mooi vindt, past er bij ons ook beter een wat stevigere bank. Hier helaas ook ervaring met hernia (3 weken geleden aan geopereerd, ben in de hemel nu!). Paar vraagjes:
  – hoe heet deze kleur en hoe zou je deze het beste omschrijven? (Vind m prachtig en hebben een roze achtige muur, geen zoet roze hoor en velvet groene gordijnen).
  – heb je deze bank ook in andere opstellingen? Bijv met langere stuk aan andere kant?
  – verkooppunten van dit merk?
  Ik geniet van je leuke posts en caravan foto’s!
  Alvast bedankt!
  Groetjes Suus
  P.s. je mag ook via IG reageren als daar makkelijker is (suzepuuspluus)

  Beantwoorden
 2. Eveline 27 januari 2021

  Hoi Suzanne,

  Ik kwam op Pinterest deze super gave bank tegen en wij willen graag deze kleur, ik heb een staal besteld bij Fest, maar nu ik hem binnen heb lijkt hij heel bruin, klopt dat? Of heb je meer varianten in de kleur Royal Magnolia 160? Groetjes, Eveline

  Beantwoorden
  • &SUUS 28 januari 2021

   Hi Eveline,

   Nee, dit klopt wel. Ik heb de staal er ook nog bij gehouden. Alleen als je van de andere kant een foto maakt is hij weer iets lichter, komt denk ik ook door de structuur van de stof.
   Maar er bestaat dus wel maar 1 magnolia 160.

   Groetjes,
   Suzanne

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *