AD: Zo maak je een fijne plek van jouw slaapkamer

slaapkamer

Zo maak je een fijne plek van jouw slaapkamer
De gemiddelde Nederlander brengt het grootste deel van zijn tijd door in de slaapkamer. Ondanks dat je deze ruimte voornamelijk gebruikt om te slapen, moet het wel een fijne plek zijn. Wanneer jij je niet fijn voelt in jouw slaapkamer, slaap je mogelijk niet goed. Heb jij moeite om een fijne plek van jouw slaapkamer te maken?

Welke kleur op de muren?
Om een fijne plek te maken van jouw slaapkamer, denk je waarschijnlijk allereerst aan de muren. Uit ervaring weten wij dat veel mensen het lastig vinden om een keuze te maken voor hetgeen er op de muren moet komen. Met name de kleurstelling wordt vaak gezien als een probleem. Qua kleuren is het verstandig voor rustige en natuurlijke kleuren te kiezen. Smeer geen felle kleur op de muur van jouw slaapkamer, maar kies bijvoorbeeld voor wit, crème, zwart, bruin of pasteltinten. Wanneer je het rustig houdt, kom je zelf ook een stuk beter tot rust in jouw slaapkamer.

Koop een goed en fijn bed
De meeste uren in jouw slaapkamer breng je door in bed. Het is daarom ook belangrijk om een goed en fijn bed te kopen. Dit is geen gemakkelijke opgave, want je hebt behoorlijk wat te kiezen. Probeer een bed daarom altijd eerst uit alvorens je hem koopt. Dit geldt overigens ook voor het matras. Kies je een goede bodem in combinatie met een prettig matras? Dan komt dit ten goede aan jouw nachtrust. Je slaapt beter, waardoor je jouw slaapkamer ook sneller als een prettige plek gaat zien. En dat zorgt weer voor meer energie gedurende de dag.

Kies voor een passende dekbedovertrek
In jouw woonkamer sluiten meubels en accessoires vaak goed op elkaar aan. Toch is dit in menig slaapkamer niet het geval. Indien dit een ongeordende ruimte is, is het logisch dat jij je hier niet thuis voelt. Zorg er daarom voor dat de verschillende zaken in jouw slaapkamer goed op elkaar aansluiten. Heb je gekozen voor natuurlijke kleuren op de muren? Laat dit dan bijvoorbeeld ook terugkeren in het dekbed. Kies bijvoorbeeld voor een Pip Studio dekbedovertrek of voor een Oilily dekbedovertrek. Hiermee creëer je eenheid in jouw slaapkamer en dat brengt een bepaalde rust met zich mee. slaapkamer

Sfeerverlichting in de slaapkamer
Hangt er in jouw slaapkamer alleen een lamp aan het plafond? Dan is er geen sprake van sfeerverlichting. Deze lamp kun je enkel in- en uitschakelen, waardoor het om functionele verlichting gaat. Wanneer jouw slaapkamer een fijne plek moet worden, raden wij je aan om deze ruimte ook te voorzien van sfeerverlichting. Dit kan met behulp van nachtlampjes, maar bijvoorbeeld ook met spotjes die je kunt dimmen. Dergelijke verlichting maakt jouw slaapkamer een stuk sfeervoller. Bovendien is het functioneel. Als je er ´s nachts uit moet, doe je enkel het nachtlampje aan. Zo´n lampje is aanzienlijk minder fel en dat is prettiger voor jouw ogen wanneer je net ontwaakt.

Dit blogbericht betreft een advertorial 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.