Tips voor een Gallery Wall met Desenio

Wat doe je op de lange wand in de woonkamer? Hoe maak je een Gallery wall? Hoe zorg je dat zo’n collage niet te druk wordt? Welke lijsten kies je?
Zomaar een aantal vragen die vaak gesteld worden aan interieurstylistes. In deze blog geef ik (in samenwerking met Desenio) antwoord op deze vragen!

Wat is een Gallery wall?
Gallery Wall een mooi begrip voor tja, eigenlijk een wand met lijsten met verschillende prints, foto’s en afbeeldingen. Een gallery wall kan ingericht worden op elke muur, maar kies vooral een muur die wat meer aandacht mag krijgen. Hoe richt je een gallery wall in zonder dat het te druk wordt? Daar geef ik vandaag antwoord op, want dat is nou precies waar ik  zelf behoefte aan had.

Onze lange muur in de woonkamer
Onze Gallery wall (of lijsten aan de muur ;-)) hebben we inmiddels al een tijdje, zoals je in dit blog kunt zien. Met toen ook het idee om onze lange wand in de woonkamer te doorbreken. Door de jaren heen is deze wand heel wat keren veranderd. Qua uitlijning, lijsten, maar ook qua invulling van de lijsten. Foto’s, schilderijen, tekeningen en zelfs een rol mooi oud papier hebben de revue gepasseerd.

 

&SUUS Desenio Gallery Wall ensuus-14

&SUUS LR Desenio Gallery Wall ensuus-14

 

Veranderdrang
De afgelopen tijd kregen we het thuis op de heupen. Het begon bij mijn man, die alles zo’n beetje wilde aanpakken, waar ik weer onrustig van werd. En wat werkt het beste als je druk bent in je hoofd? Opruimen. Ik ben van nature geen opruimer, dus van dat moment moet je altijd gebruik maken! Dus zijn wij nu ontzettend aan het ruimen geslagen en direct op zoek naar meer rust in de woonkamer. Met een roze stoel, aubergine muur, donkere nieuwe bank, gekleurde eettafel en vloerkleed was ik opeens alle drukte in die lijstjes enorm zat.

Rust in de tent!
Toen Desenio mij vroeg of ik wilde samenwerken en een kortingsbon wilde weggeven, kwam dat dus precies goed uit. Ik bestelde een aantal prints met rustige achtergrond kleuren en voor wat pit wel voorzien van wat zwart. Voor de lijsten koos ik ook een combinatie van hout en zwart. Die afwisseling maakt het minder saai en door het zwart stoerder, volwassener en het geeft meer contrast.

Wil je nou liever wel wat drukker, frivoler, speelser? Wissel dan juist af met verschillende lijstjes en materialen (waaronder ook goud/messing)

 

 

En?
We hebben de nieuwe aanwinsten opgehangen aan de bestaande gaten in de muur. Wat opzich best knap is met hele andere maten. Nu alles hangt zijn we er ontzettend blij mee en willen we nu de muur erachter een kleurtje geven zodat ze nog mooier uitkomen. Omdat je huis nooit af is 🙂

&SUUS LR Desenio Gallery Wall ensuus-14
Ga je nou zelf aan de slag?  Dan volgen hier enkele
TIPS GALLERY WALL:
 1. PLAN
  Bedenk van te voren waar en hoe je alles wilt gaan ophangen. Teken eerst een ruwe schets van je gallery wall uit op papier. Of plak de silhouetten af op de muur op met Masking Tape.. Zo kun je het ook nog veranderen en kijken hoe het er dan uit ziet.
 2. MEET
  Zorg ervoor dat de lijsten niet te dicht bij elkaar hangen, want als de kaders elkaar raken kan dat rommelig ogen. Maar hang ze ook niet te ver uit elkaar; er moet wel een duidelijk verband te zien zijn tussen de illustraties. Voorkom ook dat er de ene keer 2 cm afstand tussen zit en de andere keer 6 cm. Wees consistent in de afstand die je tussen de kunstwerken houdt.
 3. KLEUR
  Wil je een rustige Gallery wall die matched met de rest van je huis, kies dan voor neutrale tinten, of kleuren die overeenkomen met je interieur. Tip: Bij Desenio kun je ook filteren op kleur tussen alle soorten prints, foto’s en illustraties.
 4. FRAMES 
  Naast de inhoud zijn de lijsten/frames net zo belangrijk bij een gallery wall. Als je mooie posters hebt uitgezocht, ga je leuke lijsten uitzoeken. En zoals eerder gezegd: mix en match hier juist mee. Als alles dezelfde vorm en grootte heeft, kan het  er nogal saai uit zien. Mix dus met afmetingen en diktes met elkaar en materiaal soort zoals hout, metaal en kleur.
 5. GROOTTE & VORM
  Symmetrie belangrijk, maar dat betekent niet dat alle lijsten  en afbeeldingen dezelfde grootte hoeven te hebben. Ook dat wordt snel saai en stijf. Als je lijsten van verschillende groottes combineert, kan het geheel nog steeds symmetrisch en in balans zijn. Kies bijvoorbeeld 2 frames van dezelfde grootte en combineer dit met een grote of juist kleinere poster.

Geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan? Met de kortingscode ‘ENSUUS’ krijg je alleen vandaag tot en met 30 september korting op de posters van Desenio. Niet geldig op lijsten, handpicked posters & gepersonaliseerde posters geldig.

De posters die ik heb uitgekozen:
Frida Kahlo 40×50
Palm Trees on Beach 40 x 50
Matisse Inspired Leaves 50×70
Charcoal Black figure 50×70
Spiritual Signs 30 x40

 

 

 

&SUUS LR Desenio Gallery Wall ensuus-14

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.