Kleurinspiratie: Welke kleur taupe in je interieur?

ensuus Suzanne de Jong interieurstylist : kleur in je interieur kleurinspiratie

Interieurstyling tips

Welke kleur taupe in je interieur en hoe combineer deze nu?
De kleur taupe levert vaak veel vragen op. Simpelweg ‘taupe’ adviseren bij een interieuradvies kan niet, want er zijn zoveel nuances. Hoeveel kleuren zijn er?  Waar moet je rekening houden bij het kiezen van deze bijzondere kleur en hoe combineer je deze?

Is het grijs, bruin of paars?
Eigenlijk zit je met al deze kleuren goed en dat maakt het een lastige, maar ook hele interessante kleur. Ze noemen het ook niet voor niets het zusje van grijs, maar dan met meer warmte. Het is een rustige natuurlijke kleur, die ergens tussen het grijs en bruin in zit. Het kan bovendien in veel verschillende soorten tinten voorkomen; van donker naar licht en van bijna paars tot heel lichtgrijs. 

50 tinten taupe, hoe kies je een kleur?
 Als Flexa kleurvriend ging ik aan de slag met deze kleur. Ik zocht heel veel kleurtesters op in de kleur taupe en ben bij 10 gestopt: Subtle , Full & Urban taupe, maar ook Puur Aarde en Leisteengrijs. Ik maakte overal grote kleurstalen van en ging op zoek naar de perfecte kleur voor een interieuradvies waar we momenteel mee bezig zijn.

Aan de slag
Voor dit interieuradvies van een woonkamer, legde ik de zelfgemaakte kleurstalen bij de gordijn & bank stoffen, tegels en raamdecoratie en koos 4 kleuren uit. Ik vroeg mijn collega Eva Bakker om deze in de 3D van het interieuradvies toe te voegen. Dit omdat je dan heel goed ziet, wat een verschil een kleur kan opleveren. Allemaal onder dezelfde noemer, maar oh zo zo verschillend.

ensuus taupe in je interieur kleurinspiratie

Tip:
Gebruik de verschillende tinten om meer diepte en contrast aan te brengen in je huis. Dit zie je ook duidelijk terugkomen in de visuals waar we de diverse kleuren hebben gecombineerd. Op het blog van Flexa vertel ik hier meer over. Werk met ton sur ton tinten taupe, om elementen juist uit te lichten en/of te benadrukken. Of creëer bijvoorbeeld diepte door een muur achter in een donkere kleur te verven.

Live Moodboard
Door de verschillende kleurstalen taupe bij de gekozen raambekleding, tegels en stoffen te leggen kun je duidelijk zien wat voor een effect een andere tint taupe heeft op de ruimte. In combinatie met de visuals, was het voor ons direct duidelijk welke kleur taupe we in het interieurplan gaan adviseren. Urban taupe! Deze kleur past perfect bij de natuurlijke en serene sfeer die onze klanten voor ogen hadden.

Meer zien?
Op het dit blog voor Flexa vertel ik meer over de verschillende kleuren taupe en hoe je deze het beste kunt combineren. Wist je bijvoorbeeld dat je taupe ook heel mooi met een roze kunt combineren?  Neem een kijkje op het blog van Flexa voor mooie combinaties!

ensuus Urban taupe in je interieur kleurinspiratie

ensuus urban taupe in je interieur kleurinspiratie

 

ensuus taupe in je interieur kleurinspiratie

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.