5 x tips voor een knus interieur

Ensuus_knus interieur &SUUS warm en gezellig wonen

5x tips voor een knus interieur

Van je huis een thuis maken is zeker in de winter meer dan een goed idee. In de koude en natte maanden kruipen we graag na een prachtige boswandeling op de bank. Hoe leuk is het om thuis te komen in een knusse woonkamer? Dat nodigt uit om met een flinke mok thee je favoriete serie te kijken of het o-zo-spannende boek te lezen.

Maar hoé zorg je voor een knus interieur in deze koude en gure tijd? Wij hebben een aantal fantastische tips op een rijtje gezet:
  1. Veel kaarsen én een brandende openhaard.

Van oudsher worden kaarsen al gebruikt. Het is de mens nooit gaan vervelen. Kaarslicht zorgt voor een gezellige sfeer en verwarmt de woonkamer ook nog eens letterlijk. Wat ons betreft kun je nooit genoeg kaarsen hebben. Oké, niet iedereen is in het bezit van een echte openhaard. Maar als je deze hebt: stoken maar!

 

  1. Hoogpolig vloerkleed

Natuurlijk zijn pantoffels in de winter een pré. Maar een vloerkleed zorgt toch echt voor een knusse sfeer. Het oogt gezellig, maar dempt ook nog eens harde geluiden. Een knusse en rustige woonkamer, wat wil je nog meer?

 

  1. Warme plaids en kussentjes

Warmte, warmte en nog eens warme. We kunnen er in de koude, natte maanden maar niet genoeg van krijgen. Zorg ervoor dat de dekentjes altijd gereed hangen over de leuning van de bank of grote loungestoel. Ook kussentjes mogen in dit tafereel niet ontbreken.

 

  1. Tochtvrije ruimtes

De woonkamer kan dan nog wel zo gezellig ingericht zijn, maar in een tochtige ruimte gaan we niet zo snel zitten. Zorg daarom voor een tochtvrije ruime. Tochtstrips, goed geïsoleerde binnendeuren en ramen zorgen ervoor dat je de gezellige woonkamer ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

 

  1. Gebruik natuurlijke materialen

In de herfst en winter lijken natuurlijke materialen wel extra aan te slaan. Wol, hout en riet zijn geliefde accessoires in onze huiskamers. Wissel het zomerse interieur in voor natuurlijke materialen. Dit zorgt overduidelijk voor een gezellige, knusse wintersfeer. Precies wat je nodig hebt in de wintermaanden.

Ensuus_knus interieur &SUUS warm en gezellig wonen

Foto’s zijn eigendom van &SUUS, post betreft een advertorial 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.