Voordelen linnen beddengoed – sfeervolle slaapkamer styling met SUITE702 &SUUS

 

&SUUS slaapkamer linnen beddengoed warme sfeervolle slaapkamerstyling met suite702 ensuus

Linnen beddengoed, dat ik daar nu pas echt fan van ben. Ik geef je later in dit artikel de voordelen die linnen met zich mee brengt. Los van dat alles, past linnen zoveel beter bij mij. Dat hoort niet strak gestreken, maar gekreukt. Perfect voor deze slechte huisvrouw ????

Herinner je deze post uit 2019 misschien nog? Een nieuwe kleur op de muur van onze slaapkamer en introductie van het toen nieuwe beddengoedmerk SUITE702 opgericht door Shirley Muijrers en Olaf Arkauer. Shirley is textieldesigner en docent aan de Design Academy Eindhoven. Olaf was reclamestrateeg en werkte met ‘mijn’ Orban samen, maar gooide het roer om ondernemer te worden. Samen zijn zij SUITE702 gestart en the rest is history

&SUUS warme sfeervolle slaapkamerstyling met suite702 ensuus

Succes!
In een mum van tijd was hun eerste collectie met 9 kleuren biologisch perkal katoen uitverkocht. Daarna kon het merk uitbreiden met linnen en satijn. En inmiddels is er veel meer aan de collectie toegevoegd. Ik ben echt enorm fan van het kleur- en materiaalgebruik en kan inmiddels ook zeggen dat alles zijn kwaliteit (en kleur!) behoudt!

Mijn favoriet? Warme kleurencombinaties voor een sfeervolle en knusse slaapkamer!

Kleuren en stylen
Super tof dat ik nu met de linnencollectie aan de slag mocht gaan in onze slaapkamer. Ik koos voor het overtrek in de kleur LINNEN HAY en kussenslopen in kleur MOCCA. Kleuren die goed passen bij de oker Suite702 bedmate, die standaard op ons bed ligt en de kleur muur + gouden/oker accenten. Warme kleurencombinaties voor een sfeervolle en knusse slaapkamer.

Plaid
Als verrassing ontving ik tevens ook de nieuwste aanwinst in de collectie, deze prachtige biologische plaid. Gemaakt van dubbel gebreid katoen, wat hem super zacht maakt en bij ons standaard op de bank ligt!

&SUUS slaapkamer linnen beddengoed warme sfeervolle slaapkamerstyling met suite702 ensuus

&SUUS slaapkamer linnen beddengoed warme sfeervolle slaapkamerstyling met suite702 ensuus

 

Voordelen van linnen beddengoed?
Het linnen washed beddengoed van Suite702 is  55% linnen en 45% katoen. Hierdoor is hij zachter en ook betaalbaarder. Maar wat zijn de voordelen van linnen beddengoed?
  1. Duurzaamheid: Het proces om linnen te maken is vele malen milieuvriendelijker. Weinig water, geen pesticiden en de gehele plant wordt verwerkt tot linnen. Er wordt niets weggegooid. Het proces is wel arbeidsintensiever, dat is ook de voornaamste reden dat linnen duurder is dan katoen of andere textielsoorten.
  2. Linnen is een lichte stof, pluisvrij en kan meer vocht opnemen dan katoen zonder dat de stof zelf vochtig wordt. Handig als je veel transpireert! Linnen is drie keer sterker dan katoen waardoor het ook jarenlang mooi blijft, hoe vaak je het ook wast. Het is een ventilerende stof, het voelt koel aan de zomer en warm in de winter. Je lichaam blijft op  temperatuur waardoor je ook snel in slaap zult vallen.
  3. Door de structuur van de stof vindt de huisstofmijt linnen niet zo fijn.Een ideale stof voor mensen en kinderen die allergisch zijn. Daarnaast is het ook antibacterieel, je hebt iedere dag het gevoel dat je in een fris gewassen bed stapt.
  4. Doordat huisstofmijt linnen niet prettig vindt en het antibacterieel is, krijg je je linnen beddengoed ook gewoon goed schoon op 40 graden. En op een lage temperatuur wassen is ook nog eens duurzaam!
  5. En dan nog een keer…..yes, je hoeft het niet te strijken!

Link naar Suite702
Dekbedovertrek: Linnen Hay
Kussenslopen: Linnen Mocca
Bedmate: Khaki Gold

&SUUS slaapkamer linnen beddengoed warme sfeervolle slaapkamerstyling met suite702 ensuus

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.