Betaalbare vloeren voor in jouw woonkamer

&SUUS | vtwonen&designbeurs | 2016 | vtwonenhuis | ensuus.nl |
AD: Een betaalbare vloer in je woonkamer
Een smaakvol ingerichte woonkamer begint bij de keuze voor de juiste vloer. Eigenlijk bepaalt de vloer namelijk al voor een groot deel de sfeer in je kamer. Het is fijn als je al een beetje weet welke meubelen je er straks in wilt gaan plaatsen, zodat je alles goed op elkaar kunt afstemmen. Laminaat is tegenwoordig één van de meest populaire opties. Zowel qua uitstraling als duurzaamheid en niet in de laatste plaats vanwege het prijskaartje.

 

Veel voordelen

Als je kies voor laminaat in de woonkamer, kies je voor stijl, zonder dat het veel hoeft te kosten. Een laminaatvloer kun je gemakkelijk zelf leggen. Daardoor bespaar je alvast weer op de kosten van vakmensen die deze klus voor je moeten klaren. Laminaat is sowieso niet heel duur in aanschaf en tegenwoordig is het product ook jarenlang slijtvast, zodat je er lang van kunt genieten en niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen of verkleuringen.

 

Ondervloer

Het is wel belangrijk om eerst een goede ondervloer te leggen. De kwaliteit van de ondervloer bepaalt namelijk later voor een belangrijk deel de mate waarin de vloer geluiddempend is. Woon je in een appartement, dan is dat vaak zelfs in de huurvoorwaarden opgenomen. Maar ook in elk ander type woning wil je natuurlijk zo min mogelijk geluid produceren als je over je mooie nieuwe laminaatvloer loopt.

&SUUS | vtwonen&designbeurs | 2016 | vtwonenhuis | ensuus.nl | laminaat

Net echt

Als je kiest voor laminaat met een houtstructuur, zul je de vloer vrijwel niet meer van een echte houtvloer kunnen onderscheiden. Fabrikanten hebben hun technieken voor het produceren van laminaat steeds verder geperfectioneerd. Zelfs het reliëf van echt hout vind je tegenwoordig terug in het laminaat, net als de barsten en scheurtjes die echte houten planken vertonen. Overigens kun je ook laminaatvloeren krijgen die eruit zien als een stenen vloer of een betonnen vloer.

 

De kamer verder inrichten

Als je niet zo veel geld te besteden hebt, maar toch de huiskamer helemaal opnieuw wilt inrichten, is het zaak om creatief te denken en alternatieve oplossingen te verzinnen. Op internet zijn heel wat tips te vinden om leuke spullen te shoppen voor weinig geld. Vaak komt het neer op een combinatie van anders denken en slim gebruik maken van de faciliteiten die je je ter beschikking hebt. Er bestaan heel wat mogelijkheden, die je misschien nog lang niet allemaal had ontdekt.

 

&SUUS | vtwonen&designbeurs | 2016 | vtwonenhuis | ensuus.nl |

Dit artikel betreft een advertorial 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.