5 tips om de trend Japandi toe te passen in je huis

Japandi! – Scandinavisch Japans interieur

Japandi, we zijn er nu al dol op. De supertrendy interieurstijl waar het beste van twee stijlen samenkomt. De nieuwe woonstijl Japandi is een combinatie van de strakke design meubels uit Scandinavië gecombineerd met de rustige natuurlijke invloeden uit de Japanse interieurs. Deze mix is een top combinatie en biedt alles wat we nodig hebben in deze vreemde coronacrisis.

ensuus interieurtrend Japandi mix tussen Japan en Scandinavië

Japandi, precies wat we nodig hebben
We merken het allemaal nu we veel thuis zitten. Je kijkt naar je interieur en je mist nog wat. Warmte, rust, datgene wat we juist zo nodig hebben in deze rare crisistijd. Het moet ons omarmen en ons helemaal zen maken. Dat is dan ook waar de stijl Japandi voor staat. Totale rust, rustige tinten, natuurlijke materialen maar ook warme tinten en zachte materialen.

“Echt toe aan iets nieuws, een opfrissing van het interieur. Meer warmte & meer rust.”De nieuwe trend Japandi is echt iets nieuws waar je meerdere invloeden uit eerdere stijlen mee kunt combineren. Daarbij kan je de oude stijlen veranderen of zelfs verbeteren. De industriële stijl, modern of bohemian zijn voor velen bekend.  Hoe leuk is het om je huidige stijl te combineren met de nieuwe Japandi stijl en in één klap meer rust en warmte in te brengen? De Japandi interieurstijl is een ruimte of huis vol ‘zen’ zoals vele mensen de stijl omschrijven. Het is heel rustig en clean maar geeft ook een rijke uitstraling door de materialen.

ensuus interieurtrend Japandi mix tussen Japan en Scandinavië

Materialen, kleuren en vormen
Japandi is dus een combinatie van Scandinavië en Japan. Het interieur is erg strak en minimalistisch maar er worden veel organische vormen toegepast om het speelser te maken. Allerlei vormen komen terug. Het hoeft niet perfect te zijn. Zo zie je veel Japans aardewerk wat ruw afgewerkt is of de handgemaakte accessoires van natuurlijke materialen. Materialen die je vaak terugziet zijn beton, hout, linnen, rotan, messing en veel verschillende soorten tegels, die je overal in huis kunt toepassen. Je hebt veel invloeden bij Japandi die je aan de natuur doen denken. Het materiaal is niet of weinig bewerkt, zoals het pure hout of de linnen stof. De veelvoorkomende kleuren binnen deze stijl zijn bruin, beige, wit/crème, grijs, terracotta en pasteltinten. Japandi is dus echt letterlijk een combinatie van de rustige zen achtergronden met de design meubels uit Scandinavië, wat samen veel rust geeft!

5 tips: Hoe haal je Japandi in huis?

1.Een kenmerk van de Japandi stijl is de betonlook op bijvoorbeeld de vloer, de wanden of meubels. Voor op de wanden kun je gaan voor betonlook stucwerk, behang of wandpanelen. Op de vloer kun je naast echt beton ook denken aan vinyl of betonlook tegels.

2. Bij Japandi zie je meestal alleen maar lichte pure houtsoorten. Kies voor lichthouten meubels of accessoires, dit past erg goed bij de stijl. Maar, de stijl benadrukt ook erg het warme karakter, dus wees niet bang om ook eens een warme houtsoort toe te passen. Wij hebben dit bijvoorbeeld gebruikt in een advies waar we nu aan werken. Helemaal onderaan dit bericht zie je wat voorbeelden.

3. Het gebruik van de veelvoorkomende kleuren van de stijl zijn een must, die zorgen voor de rust in de ruimte. Door afwisseling van de kleuren wordt het niet saai. Denk aan de kleuren: beige, wit, grijs, pasteltinten, crème en terracotta tinten. Die kleuren maken de Japandi stijl.

4. Wat ook belangrijk is in de stijl zijn de natuurlijke materialen in de meubels maar ook bij de accessoires. Je ziet veel de rotan met hout terugkomen. Dit komt niet alleen in de fauteuils terug, maar ook in kastjes. De natuurlijke materialen zie je ook in de kleden, ietwat ruw en eventueel handgemaakt. Maar ook de stoffen die gebruikt worden zijn wat grover, zoals linnen stoffen.

5. De hele Japandi stijl draait om strak met organische vormen. Dit kun je doen door de kleuren en wandaankleding strak te houden, minimalistisch. Met als tegenstelling de organische vormen die je in de meubels terug kunt laten komen zoals de salontafeltjes, kleden, banken noem maar op. Dit zorgt voor het echte Japandi effect!

&SUUS Interieuradvies in Japandi stijl / Interieurtrend 2020 2021 moodboard

&SUUS Interieuradvies in Japandi stijl
Voor 1 van onze klanten zijn we nu bezig met een nieuwbouwwoning  in Japandi stijl. De eerste ontwerpen hebben we getoond en zijn enthousiast ontvangen. Hieronder vind je wat 3D’s views van het advies. Herken je de stijl erin?

&SUUS Interieuradvies Dordrecht - ensuus

&SUUS Interieuradvies in Japandi stijl / Interieurtrend 2020 2021

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.