Ensuus Interieurontwerp: gezellige B&B Nieuw Vennep – Het Repelhuis

ensuus interieurontwerp gezellige B&B Nieuw Vennep Het Repelhuis - &SUUSEen volle garage verbouwen en inrichten tot knusse Bed and Breakfast? Eentje, waarbij je het idee dat alles er jaren staat. Een gezellige B&B waarbij je het gevoel hebt dat je bij iemand thuis bent. Dat waren de uitgangspunten voor dit toffe project!

Indeling
We dachten samen met de aannemer mee en met de gekozen indeling ging hij aan de slag.  Er kwam een hoge extra raampartij voor meer lichtinval en een hoge nok voor ruimtelijk gevoel. De 4 persoons gezellige B&B kreeg een keukentje met wasmachine, zithoek, apart bureau om aan te werken, eettafel, wc en douche, 2 persoonsbed en een stapelbed.

Maar hoe creëer je nou een persoonlijke sfeer? Eentje waarbij je het gevoel hebt dat de B&B al jaren bestaat?

Door persoonlijke of originele dingen toe te voegen! Zo zijn de tegels in de keuken zelf samengesteld qua kleuren. Niet zo snel een combinatie die je ergens anders ziet. Ook koos ik voor verschillende behangetjes. De wat rustigere Gringko print in het groen in de slaapkamer en in het zalm in de woonkamer. Het halletje kreeg een opvallende bloemenprint met blauwe ondergrond om het niet al te zoet te maken.

 

Praktisch en decoratief
De lambrisering is tevens heel praktisch. Het onderste gedeelte is geschilderd met speciale verf, zodat je met koffertjes niet het behang beschadigd. Over de gehele lengte een oud houten kapstok, zodat er altijd genoeg haakjes zijn om je spullen op te hangen. Jaja, ik heb opgelet bij het televisieprogramma Bed & Breakfast 🙂 Daarnaast geeft zo’n oude houten plank ook weer wat meer sfeer en kun je er nog kleine vaasjes op zetten ter decoratie.

Opa en vader in de badkamer
In de badkamer hebben we slim van de ruimte gebruik gemaakt. Links de douche, rechts het toilet en daar haaks op een muurtje voor het wasmeubel. Klein maar fijn. En over persoonlijke elementen gesproken! Heb je de zwart wit foto’s als achterwand gezien? Links is de opa van de eigenaresse Sandra die in een zwembad duikt en rechts een zwart wit foto van haar vader die staat te plassen. Een klein persoonlijk tintje en grapje.

ensuus B&B interieurontwerp Nieuw Vennep Badkamer Het Repelhuis - &SUUS

Marktplaats vondst en grote gebaren
Voor de woonkamer vond ik de perfecte vintage uitschuiftafel op Marktplaats. De zwarte stoeltjes zijn lekker smal en houden het luchtig. Om het luchtig te houden (want kleinere ruimte) koos ik ook voor de grote HK living lamp van rotan boven de eettafel. En er is nog een enorme lamp te vinden in de B&B. Om de hoogte te benadrukken, kreeg deze prachtige lampion een plekje in de nok van de slaapkamer.

ensuus B&B interieurontwerp Nieuw Vennep Het Repelhuis - &SUUS

 

 

ensuus B&B interieurontwerp Nieuw Vennep HK Living lamp - &SUUS

Finishing touch
Met de accessoires zoals de lijsten wand, vintage bordjes van o.a. Lylies en vaasjes werd het echt een heel knus plekje. En niet alleen voor gasten. De bewoners lieten ons weten dat ze hier ook graag zelf zitten om bijvoorbeeld te werken, als ze geen gasten hebben. Of om vakantie te vieren in eigen huis 🙂

ensuus B&B interieurontwerp Nieuw Vennep Het Repelhuis - &SUUS

Ensuus interieurontwerp B&B in Nieuw Vennep - &SUUS

ensuus B&B interieurontwerp Nieuw Vennep Het Repelhuis - &SUUS

Fotografie: Beate Beetjehome 
Interieurontwerp: &SUUS Interieuradvies
B&B: Het Repelhuis 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.