Behang inspiratie | Masureel behang

Ensuus - Masureel - behang inspiratie Als interieurstylist ben je natuurlijk altijd op zoek naar mooie en aparte materialen, stoffen en wandafwerking. De laatste tijd is de vraag naar behang enorm toegenomen en dat begrijp ik helemaal! Hoe leuk is het als je weer een nieuw merk ontdekt, van Belgische bodem, die alles in huis produceren? Meer over dit merk Masureel en het toepassen van behang lees je hier.

Come back van behang
Tegenwoordig willen we weer decoreren en meer persoonlijke interieurs. Met behang heb je een vrijheid in prints en patronen en is er een enorme ontwikkeling geweest van nieuwe materialen en structuren.  En de snellere verwerking van de nieuwe behangmaterialen, in tegenstelling tot de oudere behangsoorten, is ook een fijne bijkomstigheid.

Behang toepassen
Van verfijnde texturen tot opvallende dessins: de keuze is reuze in de wereld van het behang. Kamerbreed of alleen een strookje? Wanneer je zorgt voor de juiste balans, dan is er geen goed of fout. Behang combineren met de rest van interieur kan makkelijk door kleuren of vormen te herhalen. Veel ronde elementen in huis? Laat deze vormen dan terugkeren in het behang. Mooi behang uitgezocht? Neem een stukje mee en pas hier de rest van de kleuren op aan.

Masureel
Masureel behang is een Westvlaamse behangfabrikant met eigen collecties, van concept tot produktie. De collecties worden onderverdeeld in 3 merken, namelijk Zoom, Khrôma en Guy Masureel. Elk merk heeft zijn eigen identiteit en stijl. Zo zit er dus altijd wel iets tussen voor elk interieur.

Favorieten
Mijn favorieten, welke ik inmiddels ook in een plan geadviseerd heb, zijn de prachtige prints uit de Khrôma collectie. Hierbij gaan we een beetje terug in de tijd, waar we rijkelijk de wanden decoreerden. Te druk? Kies dan voor de meer zwart – wit print. Deze panoramische ontwerpen, op drie verschillende dragers: een natuurlijke non woven, sisal op non woven en een afwasbaar vliesbehang.

Rustiger
Daarnaast ben ik ook fan van de textiel prints uit en de subtiele prints zoals de laatste 3 foto’s. Vooral het zandkleurige Fuijta behang, zorgt net even voor wat meer contrast zonder dat het heel druk wordt. Of je nu van rijkelijke prints houdt of een rustig behang, er is voor elke stijl wel een behang te vinden. Neem zeker even een kijkje op de website van Masureel of de Instagram voor meer behanginspiratie.

Ensuus - Masureel - behang inspiratie

Ensuus - Masureel - behang inspiratie

Ensuus - Masureel - behang inspiratie

Dit blog betreft een samenwerking met Masureel 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.