Caravan slaapkamer make – over met Swiss Sense

&SUUS caravan slaapkamer make over Swisse Sense ensuus

Wie kent het niet? Een heerlijke vakantie maar uiteindelijk ook weer verlangen naar je eigen heerlijke bedje thuis? 

Ook ik had daar last van en vooral de afgelopen jaren. Na mijn hernia (nu 3 jaar geleden) weet ik maar al te goed hoe belangrijk een goede nachtrust en lekker matras is.

Ontspannen op de camping
3 jaar geleden kochten wij een caravan in Bakkum en zijn wij daar niet meer weg te slaan. Elk weekend, de meivakantie en  6 weken zomervakantie zijn we daar te vinden. Voor mij de ultieme ontspanning, wat ik thuis veel lastiger vind om te doen. Ik wandel er meer, lees er vaker en kan mijn werk er heel goed loslaten. Alleen die nachten, die zorgden ervoor dat ik nooit helemaal in die relax stand kon.

Gat in het dak van de caravan
Buiten het slechte bed, was de slaapkamer daar ook verre van gezellig te noemen. Vorig jaar maakten we de caravan helemaal naar ons zin, maar de slaapkamer moest nog gebeuren. Ik sprong dan ook net geen gat in het dak van de caravan, toen Swiss Sense aanbod om samen onze slaapkamer onder te nemen, met natuurlijk een goed bed en alles wat daarbij hoort.Op Bakkum! Wat een luxe.

De VOOR foto!

&SUUS caravan slaapkamer make over Swisse Sense ensuus

Iets anders
De slaapkamer wilden we omtoveren van witte, nietszeggende en saaie slaapkamer, naar een knus en sfeervol plekje. Daarnaast wilde ik ook een ander sfeertje dan dat we thuis hadden, voor het echte vakantiegevoel. Het mocht iets donkerder, en met name geen roze en terra 

Make over slaapkamer
Om nog een beetje eenheid te hebben met de rest van de caravan, werd het warme geel een uitgangspunt. Om het extra knus te maken, schilderden we ook het plafond mee in een paarsige tint. Deze kleur komt ook terug in het dekbed uit de Swisse Sense collectie. Alle kleuren komen terug in het opvallende behang wat ik erbij zocht. Voor extra opbergruimte (altijd handig in een kleine ruimte!) maakten we een plank, net boven het raam. Ook hingen we veel haken op. De tip voor kleine ruimtes! Ze nemen weinig ruimte in, maar je kunt er je rokken, sieraden, tassen gemakkelijk op kwijt. En decoratief doen ze ook altijd leuk!

&SUUS caravan slaapkamer make over Swisse Sense ensuus

Idee leuk, uitwerking minder
Het okergele linnen doek kocht ik vorig jaar en daar wilde ik zo graag een romantische drappee/hemel boven het bed van maken. Dit lijkt mij zo romantisch, net of je altijd in een tentje slaapt. Thuis kreeg ik dit idee er nooit doorheen. Stofnesten aldus de mister. Hier prima, maar dan moet je dus wel een groter doek kopen Suus. Gevalletje: Idee leuk, uitwerking minder. De drappee werd nu een gordijn van een gouden roede die we nog over hadden.

HET bed
Qua bed gingen we voor bedframe Balance focus. Dan moet het goedkomen qua balans toch? Een lattenbodem ipv boxspring. Een boxspring is nl. gelijk wel heel veel bed in zo’n klein kamertje. Zeker omdat we alle wanden een kleur en behang hebben gegeven, kozen we een ‘luchtiger’ bed uit. Eentje met een recht hoofdbord en smalle pootjes, zodat hij het minste ruimte in beslag neemt. Hij past er precies!

Geluk!
En hij ligt toch een partijtje lekker! We hebben verstelbare  lattenbodems genomen, die je dus naar eigen invulling kunt verstellen. En qua matras kozen we voor de Gazella Breeze pocketvering. Beter voor de rug en ventilatie. Handig dacht ik voor de warme zomeravonden. Nou, die moeten nog komen, maar ik kan mijn geluk deze vakantie echt al niet meer op.

Uitgeslapen, uitgerust en wakker worden in een kamer die echt eigen voelt!

Mooie zomer!
Liefs,
Suus

&SUUS caravan slaapkamer make over Swisse Sense ensuus

&SUUS caravan slaapkamer make over Swisse Sense ensuus

&SUUS caravan slaapkamer make over Swisse Sense ensuus

 

 

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.