Villa ArenA Stijl je slaapkamer -Woontrends 2022

Vorige week zondag was het zover! De Villa ArenA oktober woonmaand mocht ik afsluiten met het live stijlen van 3 slaapkamers in de Woonmall in Amsterdam.  3 slaapkamers, 3 woontrends, 3 stijlen, maar wel met hetzelfde bed als uitgangspunt. Meer zien? Bekijk hier video van Villa ArenA of lees verder voor tips hoe je deze woontrends toepast in jouw slaapkamer.

 

SAFE  ‘ENSUUS’ HAVEN
Safe Haven is een trend die voorkomt uit de rare tijd waarin we nu leven. Een harde tijd, met veel onzekerheid. We zijn op zoek naar een veilige haven, een plek waar we ons helemaal kunnen terug trekken om niet aan de boze buitenwereld te hoeven denken.

Dit zie je terug in het gebruik van zachte en pluizige materialen, zoals bijvoorbeeld de teddy sprei die je op het bed ziet liggen. Ronde vormen (vazen, spiegel, poefje) benadrukken de zachtheid waar we naar op zoek zijn. Dit geldt ook voor het gebruik van warme kleuren (roze, geel en bruintinten) en warme materialen zoals messing. Door het gebruik van deze vormen, kleuren en materialen ‘omarmt’ de slaapkamer je en creëer je direct een knus en veilig gevoel.

Traditional Sentiment
Ook deze stijl komt voort uit de tijdsgeest waarin we nu leven. Door een veranderde maatschappij vol verharding en polarisatie, veranderingen die niet door alle mensen met open armen worden ontvangen. Er zijn mensen die willen dat alles hetzelfde blijft. De interieurs in deze woontrend zijn daarom warm, rijk van kleur en zorgen voor herkenning.

Voor het extra warme gevoel in de slaapkamer, koos ik voor een art deco achtig behang in een warme Burgundy kleur. In deze stijl kies je voor materialen zoals fluweel, wol, velvet, marmer en donkere houtsoorten. De hang naar vroeger wordt letterkijk toegepast met het van Gogh kussen en het welbekende melkmeisje, waarbij het kleurenpalet prachtig aansluit bij de verschillende dekbedovertrekken.

Japandi
Japandi brengt twee werelden samen: de Scandinavische rustiek en de Japanse elegantie. Beide stijlen kenmerken zich door minimalisme en dat lijdt tot een inspirerende mix. Je hebt veel invloeden bij Japandi die je aan de natuur doen denken. Het materiaal is niet of weinig bewerkt, zoals het pure hout of de linnen stof. De veelvoorkomende kleuren binnen deze stijl zijn bruin, beige, wit/crème, grijs en pasteltinten. 

Deze kleuren en materialen zie je in deze slaapkamer dan ook terugkomen. Een linnen structuur behang in een rustige beige tint, gecombineerd met een linnen dekbedovertrek. Het houten Swiss Sense bed past hier ook weer helemaal bij. Als statement piece koos ik voor een pure en mooi in zijn eenvoud kast, voor boeken en accessoires. De zwarte elementen in de verlichting en accessoires zorgen voor net even wat meer pit en contrast. Maar alles ademt wel dat ‘zen’ gevoel uit, wat natuurlijk perfect is voor in de slaapkamer.

Super benieuwd natuurlijk welke stijl jouw favoriet is! Leuk als je dat laat weten.
Wil je meer over de woontrends Safe Heaven en Traditional Sentiment stijlen lezen? Neem dan hier een kijkje. En meer over Japandi lezen? Dan klik je hier.

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.