Tips voor een gezellige paastafel met Sissy Boy Homeland

Tips voor het decoreren van jouw paastafel met ensuus

Sissy Boy Homeland Nieuwe Paascollectie

Met dit weer kunnen we wel wat vrolijkheid gebruiken toch? Volgende week is het al Pasen en in samenwerking met Sissy Boy Homeland geef ik je tips voor een gezellige Paastafel. Met deze tips wordt Pasen vrolijker dan ooit.

Paasontbijt

Geen pasen zonder paasontbijt.. Vroeger werd er in de maand voorafgaand aan Pasen gevast en het paasontbijt was traditioneel dus de eerste maaltijd na deze vastenperiode. Dit betekende tijd voor een gezellig samenzijn en lekkere gerechten! Over het vasten hoor ik eerlijk gezegd weinig mensen nog, maar het paasontbijt of paaslunch slaan we niet over.

Sissy Boy Homeland Paastafel ensuus

Paastak decoren

Bij een paastafel mag de paastak natuurlijk niet ontbreken. De viering van de lente! Er zijn diverse soorten paastakken. De meeste takken die als paastak gebruikt worden zijn wilgentakken, ook wel Salix genoemd. Kies voor een wilgentak of krulhazelaar, als je ook echt decoratie erin wilt ophalen.Ik zoek altijd een tak die een beetje een bocht maakt, zodat hij als ware een beetje over de tafel hangt ipv takken alleen naar boven.
– Zorg voor een stevige vaas of verstevig deze met steentjes, knikkers oid.
– Deze tak versier je met eitjes, kinderknutsels, nep of echte bloemen (in kleine vaasjes) veertjes, paaskoekjes. In principe kun je alles dat jij leuk vindt in je paastak hangen.

Tips voor een mooi gedekte tafel

Een paasontbijt vraagt natuurlijk om een mooie tafelstyling. Je begint met het bedenken van een thema. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt wel mee. Wat past er bij jouw stijl en huis, of waar heb je zin in. Minimalistisch wit, of lekker over de top. Wij gingen voor een kleurrijk en vrolijk thema, met echte voorjaarskleuren zoals lila, geel, roze en groen.

– Een tafelkleed is de basis voor de tafelstyling, ik koos hier voor een hamandoek als tafelkleed. De perfecte kleurtjes voor Pasen en multifunctioneel want na de Pasen kun je deze weer als hamamdoek gebruiken.
– Daarop kwamen placemats, maar dan verschillend van elkaar. Ik combineerde de groen- wit gestreepte met de roze ruit voor een vrolijke mix 🐣
– Kleed daarna de tafel aan met servetten, borden, bestek, glazen en kandelaars. Ik plaatste de kandelaars in het midden en gebruikte allerlei verschillende soorten kaarsen. Ook de kaarsen in dezelfde kleuren als de rest van de decoratie natuurlijk 🙂
Sissy Boy Homeland Paastafel ensuus

In de hoogte

Als je de mogelijkheid hebt is het ook fijn om wat in de hoogte boven de tafel te doen. Wij spanden een touwtje tussen de lampen en hingen hier de papieren rozetten van Sissy Boy Homeland aan op. Zo gebeurt er niet alleen wat op de tafel, maar ook er boven. En het staat direct heel erg feestelijk!

Sissy Boy Homeland Paastafel ensuus

Wat doe je na Pasen met je paastak?

Geef je paastak een tweede leven na Pasen. Hoe symbolisch is dat? Plant deze bijvoorbeeld in je tuin. Knip de wilgentak schuin af en plant deze in je tuin. Over een paar jaar knip jij van deze wilg je takken voor in een vaas. Geen paalversiering, of misschien heel uitbundig. Ik wens iedereen in ieder geval alvast een gezellig paasweekend toe!

Sissy Boy Homeland Paastafel ensuus

Sissy Boy Homeland Paastafel ensuus

Sissy Boy Homeland Paastafel ensuus

Sissy Boy Homeland Paastafel ensuus

Fotografie: Vierdeliefdefotografie
Samenwerking voor Sissy Boy

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.