Gestucte kast

gestucte kast maatwerk by ensuus interieuradvies

Een gestucte kast tegen de wand? Dan zit je er altijd aan vast!

Ja, dat klopt die zit hartstikke vast en gaat nergens meer heen, maar dat vind ik er juist net zo leuk aan. Net of het er altijd al gezeten heeft, onderdeel van het huis.

Gestucte kast vs gewone kast

De gestucte kast in combinatie met de gestucte plank, maakt de keuken echt meer een leefkeuken. Hiervoor stond er een servieskast, maar die voelde meer als een los element ipv onderdeel van de keuken. Snap je het nog? 🙂 Nu hoort het hele gedeelte rechts van de eettafel echt allemaal bij de keuken. Links de keukenkast, dan het eiland en rechts het aanrechtblad met spoelbak en hoge kasten.  Anyway,wij zijn er ontzettend blij mee.  Het geeft zoveel meer sfeer, persoonlijkheid en gezelligheid aan de ruimte.

gestucte kast maatwerk by ensuus interieuradvies

Marokkaanse tegels

Zeker nu we de Marokkaanse tegeltjes ook hier hebben geplaatst, dat maakt het echt af. Het had wel even wat voeten in aarde, want we hebben zelf getegeld.  Hier kun je daar meer over lezen en zien. Toen we dit huis kochten, werden we verliefd op deze tegels en kozen voor hele lichtgroene vierkante zeliges in het toilet. Nu gingen we voor de rechthoekige bejmat in een grijs, roze kleur.

Gestucte kast by ensuus interieuradvies

 

In het zicht vs uit het zicht

In de kast en op de lange plank, kan ik mijn mooiste servies kwijt. Of andere persoonlijke spulletjes zoals een servies uit Marokko, kringloopvondsten, steentjes en schelpen van Evie en Bram. Op de eerste plank staan o.a. vintage glaasjes van mijn moeder en oma en verschillende soorten drank. Een drankplank ipv een drankkast! Omdat wij helemaal niet netjes zijn, hou ik er van om in een vakkenkast altijd ook enkele dichte gedeeltes te maken. Hier kun je fijn alle spullen plaatsen die niemand hoeft te zien, zoals bijvoorbeeld kaarsen, waxinelichtjes, extra bestek enz.

Kastje op maat

Het kastje lieten we op maat maken door een timmerman, we kozen voor een walnoot fineer. Het donkere walnoot steekt mooi af tegen de eikenhouten vloer en past ook weer bij wat eetkamer stoelen waar ook het warme walnoot in zit.Het kastje werd er als laatste in geschoven en ter plekke gesteld.

Hoeveel kost zo’n kast?

Ook die vraag krijg ik vaker en heel eerlijk is dit geen goedkope kast. Nu weet ik het niet meer precies, want zoals alles is bij ons alles in etappes gegaan. Maar je kunt natuurlijk altijd beter een bestaande kast kopen als je goedkoper uit wilt zijn. Er zit naast materiaal veel arbeid in. Eerst moet er iemand (timmerman) het frame maken, dan de platen er tegenaan monteren, een stukadoor de kast sturen, timmerman maakt een kastje op maat en alles moet nog geschilderd worden. Als je voor alle stappen iemand moet inhuren, dus best een duur grapje!

 

Wil je zelf aan de slag? Dit zijn de stappen die wij hebben genomen:

Gestucte kast stappenplan:

  • Frame gemaakt van aluminium profielen, met uitsparing voor kast onderin.

  • Voorzien van stucplaten

  • Kast gestuukt

  • Kast geschilderd (Flexa Creations RAW colour 5)

  • Maatwerk kast van walnoot fineer, die er als laatste versteld en ingeschoven is.

 

Succes!

Liefs,

Suus

Bloemen jurk by ensuus interieuradvies

Servies ensuus interieuradvies

Foto’s door Vierdeliefde fotografie

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.