Onze veranda aan huis is af!

Veranda aan huis ensuus

Onze veranda aan huis is dan eindelijk af. Op wat kleine dingen na, maar wat een project was dit. Alle lof voor mijn eigen man, die als amateur klusser en hulp van google echt heel veel zelf heeft gedaan. Toen we hier kwamen wonen (zo’n 13 jaar geleden) was dit al onze droom en nu kunnen we er dan eindelijk van genieten!

 

Before
Onze tuin verzakte ontzettend, dus toen de hele tuin opgehoogd moest worden, besloten we nu dan ook de veranda te realiseren. Na heel wat offertes (waar we ons kapot van schrokken) hebben we (nouja, Or) zoveel mogelijk zelf gedaan. De halve tuin werd leeggehaald, er is geheid, beton gestort, muurtjes gemetseld, een paddoek houten vlonder gemaakt, bank op maat gemaakt en natuurlijk de houten panelen uit Marokko die op het plafond zijn bevestigd. Het was veel en het duurde lang, maar het eindresultaat mag er zijn.

before tuinverbouwing ensuus

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Licht
Omdat een overkapping of veranda best wel wat licht in huis kan wegnemen, wilden we een veranda dwars tegen ons huis aan en niet over de hele lengte van de achterpui. Wij hebben aan de zijkant ook nog ramen en dat licht komt dus gewoon nog binnen. We hebben er ook bewust voor gekozen om de veranda licht te houden qua kleur. Het beton is gevlinderd en we kozen een lichtgrijze kleur. De muur en de door Orban gemaakte bank, werden afgewerkt met speciale auqa panels, waar tegenaan is gestuct. Alles in een licht beige tint, die hetzelfde is als binnen.

Verlengde woonkamer met zachte kussens.
Wij zijn graag buiten en wilden zoveel mogelijk een huiselijke sfeer ook buiten creëren. Dus naast het kiezen van dezelfde muur kleur als binnen, kozen we voor bouclé buitenkussens op maat, van kussenmaatjes. Echt een aanrader als je op zoek bent naar buiten en binnenkussens. Zo blij met deze keuze! Vaak zie je harde stoffen voor buiten, maar deze zachte teddy achtige stof, speciaal voor buiten, maakt het direct heel knus en sfeervol.

ensuus veranda aan huis buitenkussens kussenmaatjes bouclé stof

Een beetje Marokko
Marokko is natuurlijk 1 van mijn grote inspiratiebronnen, dus het mocht wel een beetje die kant op gaan. Dat zie je terug in de sierkussens, potten en vazen, die allemaal daarvan komen. Ook het vloerkleed is Marokkaans en als het weer zometeen weer wat slechter wordt, verhuis ik deze uiteraard naar boven.

ensuus veranda aan huis

Plafondplaten
Het plafond is wel echt een eye-cather geworden. We hadden al het idee om iets anders met het plafond te doen. We keken naar bamboe, maar werden daar ook niet gelijk mega enthousiast van. Totdat ik voor mijn inspiratiereis in Marokko langs een werkplaats liep, waar ze met oleander bezig waren. Ik was direct verkocht en belde gelijk naar huis. Dit werd ons plafond! Ik heb de delen op maat laten maken (wat in de praktijk niet helemaal opging) en laten opsturen naar Nederland. Het was echt een heel karwei om het te bevestigen, maar het geeft wel echt net een beetje dat extra.

PS. Ik krijg veel vragen over deze delen. In november ga ik naar Marokko voor 2 reizen en ga dan informeren naar de kosten als ik meer richting NL laat komen.

Van onze DIY tegelklus in de keuken (waar je hier iets meer over kunt lezen) hadden we Marokkaanse tegels over. Deze hebben we als een randje terug laten komen. Naast dat we het leuk vonden om de tegel te gebruiken, heeft het ook een praktische kant. Wanneer het geregend heeft, trekt het water op de vloer niet direct de gestucte bank in en je kunt de vloer makkelijker schoonmaken.

Al met al een hele grote DIY klus, maar nu al zo enorm genoten van deze plek. Echt met stip, onze nieuwe lievelingsplek in/om huis! 

Liefs Suus

 

Interieurstylist Suzanne De Jong DIY veranda aan huis in Marokkaanse sfeer

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.