Inspiratiereis Marokko Marrakech

Genieten en geïnspireerd worden vanaf de eerste minuut
&SUUS inspiratiereis Marokko: een luxe reis waarin je totaal ontzorgd wordt in combinatie met het echte, pure Marokko.
Inspiratie op iedere hoek

Ik heb een grote liefde voor Marokko. Het is voor mij de ideale manier om geïnspireerd te raken. Door de kleuren, geuren, mensen, oude ambachten en vooral ook de gastvrijheid.

Staat Marokko ook al lang op je verlanglijstje of hou je net zo veel van interieur als wij? Heb je zin om je te verwonderen en helemaal geïnspireerd te raken? Gun jezelf dan deze interieur inspiratiereis! We nemen je mee naar de mooiste plekken op het gebied van interieur, de artisans en de bijzondere stijlen die te vinden zijn in de vele riads in de oude medina. We gaan achter de deuren kijken en ontdekken het magische Marrakech. Je komt op plekjes die je niet kon bedenken dat ze er zijn. Uiteraard gaan we ook zelf aan de slag tijdens een workshop en bezoeken we de souks. Hou wat ruimte in je koffer op de heenweg :-). 

Je bent in goeie handen

We verblijven in een prachtige, gerenoveerde riad in de oude medina en hebben het hele huis voor onszelf. Dit brengt ons vrijheid en een fijne plek om je in terug te kunnen trekken na een dag vol indrukken. Deze riad is van Caroline, met wie ik de liefde voor Marokko deel en deze inspiratiereis organiseer. Zij is de eigenaresse van Liefde voor Marokko. We hebben een programma samengesteld om jullie in een korte tijd de fijnste plekjes te laten zien.

Dit doen we samen met Jalil, onze Engelssprekende tourmanager. Mede hierdoor krijgen jullie ook het echte Marokko te zien. Zeker bij ons bezoek aan de artisans, geeft dit een plus. Hij spreekt hun taal en dat maakt het nog leuker. Hij is een officiële gids en kan ons hierdoor ook veel vertellen over zijn land, haar heritage en alle kleine dingen waar wij gewoon geen weet van hebben.

 

Hieronder een sfeerimpressie van het heerlijke riad, waarin we zullen verblijven. 

organisatoren Marrakech inspiratiereis
riad marrakech
kamer sfeerimpressie Marrakech
dakterras riad
riat marrakech
badkamer riat sfeerimpressie
lounge dakterras
riat sfeerimpressie Marrakech
ontbijt riad marrakech
diner dakterras riad marrakech
Programma

Met al onze gebundelde ervaring en expertise hebben we een fantastisch programma voor jullie samengesteld, waarin jullie Marrakech van haar unieke, magische kant leren kennen. Inspiratie gegarandeerd! 

 • Het programma kan qua dagen en invulling afwijken

Dag 1

Vroege aankomst op de luchthaven van Marrakech. We stappen met elkaar in de bus op weg naar onze riad in de oude binnenstad. We delen de kamers in en maken ons klaar om de stad in te lopen. Lunchen doen we op een fijn rustig idyllisch plekje in de drukke medina. We wandelen door de souk zodat je direct een goede indruk hebt van wat er allemaal aangeboden wordt. Jalil is met ons mee en is er om ons ook de verscholen plekjes te laten zien. Hij beantwoordt heel graag al jullie vragen.

We stappen een andere wereld in en doen heel veel indrukken op. Daarom eten we deze eerste avond lekker in de riad. Gezellig met kaarsjes en hebben zo ook de tijd om kennis te maken met elkaar.

Dag 2

Na het ontbijt stappen we met elkaar op de fiets. Jalil laat ons de medina en de nieuwe stad zien per fiets. We bezoeken de Jardin Majorelle (YSL garden). Hier kijken we lekker rond, waarna we vertrekken naar ons restaurant voor de lunch in de nieuwe stad. Dit alles nog steeds op de fiets. Na het inleveren van onze fietsen lopen we door de souk (shop shop shoppen…) en terug naar de riad.

In de avond trekken we er nog even op uit om te eten zoals Marokkanen dit doen. Een beleving.

Dag 3

Vandaag gaan we via een wandeling richting lievelings riad El Fenn. Een riad voor de echte interieur liefhebbers. Smaak en kleur komen hier samen en dit alles in een hele fijne sfeer. Hier lunchen we en speciaal voor ons volgt er een tour door het hotel.

Door de souk lopen we naar huis waar we even de tijd hebben om ons om te kleden. We vertrekken per bus naar de woestijn om hier te dineren op een hele inspirerende plek!

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar onze workshoplocatie . Hier hebben we een creatieve ochtend om al onze indrukken om te zetten in ons eigen ontwerp. Een bijzonder plekje. We drinken thee na afloop en hebben een snelle lunch in de riad om daarna nog tijd te hebben voor een bezoek aan de artisans. Hier krijgen we te zien hoe alle spullen uit de souk gemaakt worden. Het zijn kleine authentieke fabriekjes waar echt alles nog met de hand gemaakt wordt.

We brengen een bezoek aan een tapijten walhalla waar ze ons de achtergrond uitleggen van al het moois wat we daar zien. Ook hier is Jalil bij ons zodat we alle vragen die we hebben kunnen stellen.
Het leuke van Marokko is dat alles nog gemaakt en gerepareerd wordt. Iets wat wij een beetje verloren zijn. Wat niet te koop is, is te maken.

Het is weer een dag vol indrukken. Dus we blijven lekker thuis eten zodat we in de avond tijd hebben voor wat mondelinge extra interieurinspiratie. Heerlijk weggezakt in de kussens met een kruiden thee.

Dag 5

Onze laatste dag alweer. We pakken de koffers en hebben vrije tijd na het ontbijt tot aan vertrek naar de luchthaven. Als het goed is heeft iedereen nu een beetje een idee van de weg in de medina. Je kunt nog even shoppen of misschien boek je liever een hamam om helemaal relaxed weer terug te gaan.

De lunch regel je deze dag zelf, zo kun je je tijd maximaal zelf benutten. Wij zijn er om je te helpen de leukste winkels te vinden. Wij hebben je de afgelopen dagen al meegenomen in het voeren van de onderhandeling in de souk. En geen zorgen als je iets teveel gekocht hebt.. bagage kilo’s kunnen altijd bijgekocht worden voor de terugreis. Je hoeft dat van tevoren nog niet te bedenken. Als je het maar wijzigt voordat je ingechecked bent.

We hebben er voor gekozen om de reis 5 volle dagen te laten zijn. We hadden ideeën voor 3 weken. Maar zie het als een begin…. Marrakech zal je hart stelen en je zal er graag nog eens terug komen. Dan hebben wij je een goed idee gegeven hoe alles daar in zijn werk gaat. Je kunt vanaf de eerste minuut onbezorgd genieten. Misschien heb je meer tijd en wil je langer blijven. Laat het ons even weten. We helpen je graag om je verblijf te verlengen.

Kom thuis met een cadeau voor het leven:
een verrijking voor jezelf 

Inspiratiereis Marokko

Heb je na het lezen van bovenstaand en het zien van een van mijn Instagram posts hierover ook zin om mee te gaan? Wacht dan niet langer en meld je aan voor de volgende editie. Wanneer deze gepland wordt, wordt momenteel nog bekeken. Hou mijn Insta in de gaten. Wil je verzekerd zijn van een plekje stuur dan een mail naar info@ensuus.nl en we zetten je op de wachtlijst en informeren je als er een nieuwe datum bekend is. 

Prijs

De prijs voor deze volledig ontzorgde inspiratiereis naar Marrakech: € 1.750 p.p.

November reis = VOL

Nieuwe datum nog niet bekend

Inbegrepen

 • 5 volle dagen, 4 nachten in een luxe riad. Kamers met eigen badkamer, zwembadje in de courtyard. Buitendouche, dakterras, luxe keuken, salon en haardkamer op het dakterras.
 • Transfers
 • Uitgebreid ontbijt, diners en lunches met water zoals aangegeven in het programma.
 • Water op de kamer
 • Excursies
 • Workshop
 • Belasting
 • Garantiefonds
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • De vlucht 
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Invulling van de vrije dag
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)

We delen de kamers. Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie en aangesloten bij een garantiefonds.

Meer info?

Lees je hier op de website van Liefde voor Marokko

Aanmelden?

Dat kan via dit contactformulier of neem contact op met Caroline: info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119

Ook voor vragen over tickets, verlengen, verblijf enz. kun je het beste contact opnemen met Caroline, zij helpt je heel graag. Bel, app of mail gerust je vragen!

 

We kijken er naar uit om samen met jou deze inspiratiereis te maken! 
fietsen door marrakech
recensie inspiratiereis Marokko