Interieuradvies Leidschendam – verloskundigenpraktijk Sifra

Interieuradvies Leidschendam – verloskundigenpraktijk Sifra. Voor deze verloskundigenpraktijk mocht &SUUS Interieuradvies een interieuradvies verzorgen voor de entree, wachtkamer, ontvangstbalie en behandelkamers. De interieurwens is een gezellige, maar ook praktische indeling van de ontvangstbalie en een wachtkamer met voldoende speelruimte voor peuters. Een Scandinavische sfeer door veel blank houten accenten in combinatie met pasteltinten. De sfeer uit de ontvangstruimte mag worden doorgezet in de behandelkamers. Het moet een huiselijke sfeer zijn, waar iedere cliënt zich op haar gemak voelt.
moldboard Sifra Leidschendam
balie Sifra
KlantVerloskundigenpraktijk Sifra
ProjectInterieuradvies
Entree, wachtkamer, ontvangstbalie en behandelkamers

Interieurwens

Waar denk je aan bij een verloskundigenpraktijk? Aan baby’s, zachte kleuren, natuurlijke, zachte materialen en… ooievaars :-). Deze laatsten kregen dan ook een glansrol, maar op een moderne, passende manier. Via een wandlamp in een nis en twee posters aan de muur. Deze posters van Stork hadden ze al en namen we als uitgangspunt voor het kleurgebruik in dit interieurontwerp. De pastelkleuren roze en blauw kregen een stoerdere zwarte kleur als tegenhanger en een beetje oranje voor een puntje pit her en der.

Alle ruimtes kregen de gevraagde Scandinavische uitstraling, welke in de wachtkamer ook is doorgezet in de kinderhoek en bij de ontvangstbalie zich uitte in een ronde balie opgebouwd uit latjes. De behandelkamers zijn ruim opgezet en de echoruimte kreeg een cirkel op de muur achter het bureau. Deze vorm komt ook weer terug bij de entree waar achter de spiegel een cirkel geschilderd is, met daarop een grafische illustratie van een zwangere vrouw. Ook in de vorm van de balie komt deze zachte ronde vorm terug. En in de wachtkamer hangt een rond prikbord waar geboortekaartjes op bevestigd kunnen worden.

Met behulp van materialen en kleuren wordt het huiselijke gevoel toegevoegd. Linnen gordijnen, warme kleuren, zachte kussens tegen de muur boven de maatwerkbankjes in de wachtkamer. Naast deze bankjes ontwierpen we ook de balie, de bank in de wachtkamer en het kinderijsco kraampje. Ook de houten gefreesde uithangbordjes bij de behandelkamers en de echoruimte werden speciaal hiervoor gecreëerd. De PVC vloer waarin de kleurstellingen terugkomen is naast esthetisch ook praktisch in onderhoud en makkelijk schoon te houden.

Foto’s: Stories by Pien

interieuradvies zakelijk
ijsstandje Sifra
entree
Suus
wachtkamer Leidschendam
Sifra Leidschendam

We zijn heel blij met het eindresultaat! Het is weer fris, licht en modern. Het is een feestje om in deze ruimte te mogen werken.

Wilma Hogewoning
behandelkamer Sifra
Echokamer
Interieuradvies Leidschendam – verloskundigenpraktijk Sifra

Wil je meer weten over dit project en/of andere &SUUS projecten? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We horen heel graag van je.