Zakelijk interieuradvies Krimpen aan den IJssel – Kantoor en kantine

Kantoor Krimpex: landelijk meets industrial

Wij kregen onlangs een gave interieuradvies opdracht: het ontwerpen van het kantoor en de kantine van Krimpex Coating Systems. Krimpex was vroeger een interieurbouwbedrijf, maar een aantal jaar geleden heeft het bedrijf de switch gemaakt naar coatings en is Krimpex overgegaan van vader op dochter en schoonzoon. Kortom: tijd voor een ander jasje!

Het beste van twee werelden

Omdat verschillende mensen gebruik maken van een kantoor, moeten er voor een goed ontwerp compromissen worden gesloten. Maar, wij geloven niet in halve gebaren: als je iets doet, doe je het goed. Daarom is het kantoorgedeelte vol warme kleuren en huiselijke elementen, de favoriete stijl van eigenaresse Stephanie. Omdat het coatingbedrijf ook veel mannen in dienst heeft, kozen wij in de kantine voor een stoerdere stijl. Denk aan een betonlook vloer en veel zwart, staal en fris turquoise.

Functioneel

De keukenvloer oogt niet alleen robuust, maar is ook praktisch in gebruik. Hij bestaat uit waterdichte PVC-tegels, die eenvoudig kunnen worden doorgelegd. Ze combineren bovendien perfect met vloerverwarming. De rustieke bar hebben wij volledig zelf ontworpen. Hij zorgt voor een gezellige horecasfeer en biedt een hoop kastruimte, zodat overige keukenkastjes overbodig zijn en rommel uit het zicht is. Aan de grote ovale tafel met fijne stoelen kun je ruim en comfortabel zitten: alsof je thuis eet.

Marokkaanse mystiek

De Marokkaanse elementen in het interieur steken af tegen de industriële elementen. Het lopervormige tapijt dat de keuken van de kantine scheidt is een echte eyecatcher. We hebben het speciaal voor Krimpex in Marokko gekocht, net als de drie verschillende handgevlochten lampen in het trappenhuis. De naturelle aardetinten van deze Marokkaanse elementen verbinden de benedenverdieping met de bovenverdieping.

Huiselijk gevoel

Als je boven het kantoor instapt betreed je een warmere wereld. De koelere industriële elementen van beneden maken plaats voor verschillende rozetinten en ronde vormen. Een voorbeeld is het opvallende terracottakleurige reliëfplafond. De geweven kunststof Bolon vloer in schubmotief versterkt de sfeer. Ook is het materiaal geluiddempend, wat prettig is in een grote ruimte. Door het contrast met de zachte tinten springen de strakke zwarte bureaus eruit.

Slimme oplossingen

Voor alledaagse uitdagingen bedachten we een aantal handige oplossingen. Voor de kinderen die uit school komen hebben we een relaxte wachtruimte ingericht, met een mooie Chesterfield. Onder de bureaus zie je geen tassen of andere spullen, doordat ze aan de zijkanten dicht zijn. De printer (met bijbehorende rommel en kabels) hebben we op een betegeld meubel geplaatst, achterin het kantoor in plaats van in het midden.

Let your brand shine

Je laat zien dat je trots bent op je bedrijf door je identiteit te laten doorschijnen in je interieur. We laten daarom verschillende Krimpex coatings aanbrengen op decoratieve kubussen. Ook op de plafondplaten komt een Krimpex coating. Een andere knipoog naar de coatings zijn de verfblikken op de stoere luifel boven de keukenbar. Tenslotte hebben we voor boven en beneden een wandelement ontworpen, waarin Krimpex verschillende materialen en folders kan laten zien. Een echt Krimpex kantoor dus!